Win tijd in de keuken! Maak tijd voor belangrijke zaken!

Als de afgelopen maanden ons iets geleerd hebben, is dat het fijn is om meer tijd vrij te maken voor zaken of personen die voor jou belangrijk zijn. Na het werk nog naar de winkel rennen en enkele uren verspillen in de keuken? Daar doen we niet meer aan mee. Voortaan gaan we proberen om overal kleine beetjes tijd te winnen, om dit later in belangrijkere zaken te kunnen investeren. Orgalux geeft tips over hoe je heel wat tijd kunt besparen in de keuken!

Win tijd in de keuken! Maak tijd voor belangrijke zaken!

Gebruik je oven

Het is een misverstand dat een ovenschotel maken te veel tijd inneemt. De tijd dat je gerecht in de oven zit, kun je namelijk vrijmaken voor belangrijkere zaken, zoals tijd doorbrengen met je familie. Je zet gewoon een timer en verder hoef je hier niet te veel aandacht aan te schenken. Nog meer tijd uitsparen? Als je een ovenschotel klaarmaakt, is het handig om meteen een dubbele portie te maken en deze in de diepvriezer te bewaren. Op een dag dat je minder tijd of energie hebt om te koken, zet je dit gewoon in de oven en hoef je hier niet meer naar te kijken. Op die manier heb je steeds vers en lekker eten, zonder hiervoor extra uren in de keuken te moeten staan.

Win tijd in de keuken! Maak tijd voor belangrijke zaken!

Makkelijke tools

Hoeveel tijd heb jij al verspild aan kleine details die niet zo vlot gaan als jij zou willen? Neem nu je restjes bewaren. Velen krijgen al de kriebels als ze aan de onhandige plasticfolie denken. Dit kan een heel stuk gemakkelijker! Met een foliesnijder is dit een fluitje van een cent! Ook een geordend kruidenrek kan je leven heel wat keuzestress besparen. Bewaar de kruidencombinaties die je vaak gebruikt bij elkaar en je hoeft nooit meer na te denken over welke kruiden je gaat gebruiken. Dit zijn zaken waar je telkens maar enkele minuten mee verliest, maar die voor best wel wat tijdverlies zorgen als je deze optelt.

Win tijd in de keuken! Maak tijd voor belangrijke zaken!

Kook je water op voorhand

Duurt pasta koken ook veel te lang voor jou? Koud water opwarmen tot het kookt, neemt best al wat tijd in beslag. De oplossing: maak gebruik van je waterkoker! Op deze manier kookt het water in enkele minuten en hoef je geen tijd te verspillen aan koud water aan de kook te brengen op een vuur. Giet het water uit de waterkoker over de pasta en de pasta hoeft nog maar enkele minuten op te staan. Deze kleine tip kan je heel wat tijd uitsparen, die je gemakkelijk kan gebruiken voor belangrijkere zaken!

Bron: Orgalux

Speak Your Mind

*