Wokken op de inductiekookplaat

Wokken of roerbakken is een van oorsprong uit Azië afkomstige kooktechniek voor het bereiden van voedsel. Wokken stamt uit de omgeving van de Chinese stad Kanton en is ontstaan in de tijd dat er weinig hout groeide en vuurbronnen dus schaars waren. Hierdoor was men gedwongen tot economisch koken. De oplossing werd gevonden in het klein snijden van groenten en dit snel te bakken in een bolle pan boven een hoog vuur. Die bolle pan noemen wij een wok en wordt in Indonesië wadjan of wadjang genoemd. Met speciale gasbranders bereik je in de hedendaagse keuken hetzelfde effect als een heet vuur. Maar kun je ook wokken op de inductiekookplaat?

Wokken op de inductiekookplaat is zeker mogelijk. Omdat de inductiekookplaat anders werkt dan de gaskookplaat, hebben fabrikanten gezocht naar een oplossing. Bij de inductiekookplaat vindt verhitting plaats op de plek waar de pan de kookplaat raakt. Bij een bolle pan als de wok is het contactoppervlak veel te klein om de pan in zijn geheel te verhitten. Om dit contactoppervlak te vergroten zijn twee verschillende oplossingen bedacht.

Wokken op de inductiekookplaat

Holle kookplaat

Als je op zoek bent naar een nieuwe inductiekookplaat en je houdt van wokken, dan is een speciale kookplaat met wokmogelijkheid een optie. Een van de kookzones heeft een holle vorm waar de wokpan mooi in past. Door de holte wordt het contactoppervlak met de pan vergroot en kun je wokken als een echte chef.

Electrolux hulpmiddel inductiewokken

Infinite wok

Is je inductiekookplaat (nog) niet aan vervanging toe, maar wil je toch graag een lekker wokgerecht bereiden? Maak dan gebruik van de kunstig vervaardigde Infinite Wok. Met deze geavanceerd ontworpen steunring staat je bolle pan stevig op de vlakke kookplaat en wordt de pan snel en efficiënt verwarmd. De ingenieus gevormde ondersteuning zorgt ervoor dat je natuurlijke bewegingen kunt gebruiken om te wokken.

AEG inductie met wokbrander

Inductiekookplaat met wokbrander

Kook je graag op inductie, maar wok je toch het liefst op een gasbrander? Je hoeft niet te kiezen. Er zijn kookplaten die je de voordelen bieden van zowel het koken op inductie als het koken op gas. Deze inductiekookplaten zijn voorzien van een ingebouwde wokbrander die wordt aangesloten op de gasleiding. Waar je ook trek in hebt, Aziatische of Hollandse pot, je bereidt het op een en dezelfde kookplaat.

Speak Your Mind

*