Zelfreinigend keukenblad met Bio-Care

Door het Coronavirus zijn we ons er eens te meer van bewust wat het belang van een goede hygiëne is. Vooral in de keuken waar we ons voedsel bereiden, dient hygiëne met stip op nummer 1 te staan. Hoe goed je ook poetst, het is altijd mogelijk dat je een plekje op je werkblad overslaat. Hoe fijn is het dan om een zelfreinigend keukenblad met Bio-Care, oftewel antibacteriële eigenschappen, te hebben?

Lapitec Bio-Care Technologie

Een Lapitec keukenblad heeft een oppervlak met Bio-care. Dat breekt de organische atmosferische deeltjes af die zich die op het blad afzetten. Het heeft dus een bacteriedodend effect.

Zelfreinigend keukenblad met Bio-Care

Hoe werkt Bio-Care

Het oppervlak van een Lapitec keukenblad heeft een bacteriedodend effect dankzij de toevoeging van een speciale vorm van TiO2 tijdens de productie. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat TiO2 niet alleen bacteriën vernietigt, maar ook schimmels en micro-organismen die onaangename geuren produceren. Natuurlijk zonlicht en kunstlicht werken nog eens als een katalysator. Lapitec met Bio-care is dus dé perfecte keuze voor keukens waarin een hoge standaard van hygiëne gewenst is en antivervuilende en zelfreinigende eigenschappen belangrijk zijn.

Absorptievermogen stikstofoxiden

Uit zorgvuldig onderzoek door de afdeling Chemie van de Universiteit van Milaan blijkt dat bij Lapitec door fotosynthese stikstofoxiden worden opgenomen uit de lucht. De data werden vergeleken met die van de natuurlijke werking van boombladeren. De conclusie? 4m2 Lapitec heeft hetzelfde effect als een boom.

Lapitec denkt aan het milieu

Lapitec is een volledig natuurlijk materiaal dat het certificaat ‘antibacteriële eigenschappen’ draagt en het milieu helpt bij het actief verwijderen van vervuilende moleculen.

Meer informatie: Dekker Zevenhuizen

Speak Your Mind

*