Zo maak je thuis de beste cappuccino

De cappuccino heeft ontzettend veel aanhangers, in en buiten Italië. Niet iedereen weet dat een goede cappuccino maken ook heel goed gewoon thuis kan gebeuren. Zeker als de koffietemperatuur op de juiste hoogte is ingesteld en je vertrouwd raakt met de stoom en hoeveelheid schuim. Met de espressomachines van Boretti maak je de beste cappuccini. Een cappuccino bestaat uit ongeveer 90 ml drank, bestaande uit een espresso (30 ml) en eenzelfde hoeveelheid melk en schuim. Zo maak je thuis de beste cappuccino:

Zo maak je thuis de beste cappuccino

  • Vul een metalen kan voor een derde met koud melk.
  • Plaats de kan onder de stoompijp. Breng de pijp tot net onder de melk en houd het pijpje schuin zodat er met de melkkan worden gedraaid. Zet de pijp open en breng langzaam naar het oppervlak tot er een sissend geluid te horen is.
  • Controleer de temperatuur. Zolang de kan kan worden vastgehouden is hij niet heter dan zo’n 40°C. Verwarm de melk al draaiend tot 65°C en het volume is verdubbeld. Op 65°C hechten de eiwitten zich aan het vet in de melk. De eerste keer kan de temperatuur worden gemeten met een thermometer, na een paar keer oefenen voel je zelf de temperatuur aan.
  • Neem het pijpje na gebruik af met een schoon doekje om aankoeken te voorkomen.
  • Om eventuele luchtbelletjes te laten verdwijnen geef je de melkkan een stevige tik op het werkblad.
  • Bereid een espresso in een groot kopje.
  • Giet de melk dóór de crèmelaag van de koffie vanuit het midden, tot deze halfvol is. Geef een tik op de rand van het kopje, kantel de kan en giet in een teug het schuim erbij.

Meer informatie: Boretti

Speak Your Mind

*