Microplastic filter van AEG

Met het nieuwe Microplastic filter van AEG heeft iedereen de mogelijkheid om duurzame keuzes te maken in het dagelijks leven. Zo kan je zorg te dragen voor je kleding en tegelijkertijd milieuvervuiling voorkomen. Een verantwoorde innovatieve creatie die niet alleen vandaag zal opvallen, maar die ook zal helpen bouwen aan een betere toekomst. Het nieuwe AEG microplastic filter voorkomt dat tot 90% van de microplastic vezels, groter dan 45 micron, vrijkomen in rivieren en oceanen. Dit betekent dat je kunt blijven genieten van en zorg dragen voor kleding die is gemaakt van synthetische materialen, zoals polyester en nylon, terwijl de impact op het milieu wordt verminderd

AEG Microplastic filter

Wist je dat?

Alleen al door het wassen van kleding er per huishouden tot twee plastic zakken met microplastic vezels per jaar vrijkomen? Tegenwoordig is 64% van de nieuwe kleding gemaakt van plastic. Het vrijkomen van microplastics uit synthetische kleding wordt voornamelijk veroorzaakt door de mechanische en chemische spanningen die stoffen ondergaan tijdens een was proces in een wasmachine, waardoor microvezels loskomen van de garens waaruit het textiel is opgebouwd. Textiel is de belangrijkste bron van microplasticvervuiling: elk jaar wordt bijna een half miljoen ton microplastic vezels in de oceaan gedumpt – dat zijn 3 miljard polyester shirts.

AEG_microplasticfilter

Beter voor het milieu, beter voor de portemonnee

Naast het installeren van een microplasticsfilter zijn er nog meer manieren om de vervuiling te minimaliseren. Wat bijvoorbeeld helpt is minder vaak wassen door alleen volle machines te draaien. Zo kun je meteen besparen op je energierekening. Een andere manier is om kleding vaker te dragen – een kledingstuk wordt na gemiddeld tien keer dragen weggegooid – en te investeren in een duurzame garderobe. Materialen die geen microplastics bevatten zijn o.a. biologisch katoen, bamboelinnen, lyocel, tencel en wol. Daarnaast helpt kouder wassen. Uit onderzoek is gebleken dat er bij wassen op 40°C en hoger meer microvezels vrijkomen dan bij wassen op lagere temperaturen. Onnodig, want de meeste moderne wasmachines wassen op 30°C ook perfect schoon. Bovendien scheelt dit enorm in de energiekosten.

AEG_Microplastic filter mood image gouden lamp

Eenvoudige instalatie

De installatie van het accessoire is snel en eenvoudig – en vereist slechts 3 schroeven.Het microplastic filter moet aan de muur en naast de wasmachine worden bevestigd. De ruimte die nodig is om het microplastic filter te installeren is 20 cm aan weerszijden van de wasmachine, waarbij rekening moet worden gehouden met een mogelijke beperking van muur/meubilair. Dit voorkomt lekkage uit de wasmachine.
De muursteun moet op 110 cm hoogte van de bovenkant van de muursteun tot de vloer (of sokkel indien aanwezig) worden geplaatst. De muursteun moet met schroeven stevig aan de muur worden bevestigd.
Het wordt aanbevolen om boven het filter minstens 40 cm vrije ruimte te houden, om het filter correct te kunnen bedienen, openen en uitnemen. Als er meubels boven de wasmachine staan, zorg er dan voor dat er altijd 40 cm vrij blijft boven het microplastic filter.

Voor meer informatie: AEG

Speak Your Mind

*