204 student proof keukens

Studentenhuisvesting GroningenIn studentenstad Groningen bestaat grote behoefte aan betaalbare huisvesting voor jongeren. Aan de Antillenstraat verrijst daarom een futuristisch-ogend bouwwerk. Pas van dichtbij blijkt dit architectonische hoogstandje uit gestapelde wooncontainers te bestaan. Een uniek project waarvoor Bribus de keukens leverde. Student proof uiteraard.

“Op studentenniveau zijn deze 1-kamerwoningen van alle gemakken voorzien. Woon-, slaap- en studeerfunctie samen met een keukentje in één ruimte plus een aparte natte cel met douche en toilet”, vertelt Jan Hidding, projectleider nieuw- en verbouw bij de grootste corporatie in de stad Groningen, Nijestee.

Praktisch en prijstechnisch ideaal

De vraag aan Bribus om mee te denken over de keuken voor de woonstudio’s is uitgemond in een simpel maar doeltreffend keukenblok. Met een relatief groot aanrecht dat ruimte biedt aan een elektrische kookplaat, omdat er in de gestapelde containers uit praktische en veiligheidsoverwegingen op elektriciteit gekookt moet worden. Boven het keukenblok is een kastenset gemonteerd en er is ruimte voor een inbouwkoelkast. “Bribus zorgt op locatie voor de montage, aansluitingen en het afkitten. Al met al is er voor weinig geld een keurige keuken met veel bergruimte gekomen. Een aansprekende oplossing die tegen een stootje kan”, besluit Hidding.

Meer informatie: Bribus

Speak Your Mind

*