Arte behaalt certificaat MVO Prestatieladder niveau 4

Arte was al in het bezit van het MVO Prestatieladder certificaat en onlangs is het bedrijf opgeklommen tot niveau 4, het hoogst haalbare niveau voor MKB bedrijven. Daarmee behoort Arte tot één van de eerste bedrijven die op dit niveau opereren. Sowieso is de fabrikant in keukenbladen de eerste in de branche.

MVO Prestatieladder niveau 4

Stenen verleggen

Met dit certificaat op zak wil Arte vooral andere stakeholders, zoals toeleveranciers, klanten en ook de eigen medewerkers, motiveren en inspireren zélf aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen te doen. Want, zegt Hugo van Osch, directeur van Arte: “Ook al ben je zelf nog zo klein, samen verleggen we steeds meer stenen en veranderen zo de loop van de rivier. Die steeds mooier gaat stromen”.

DNA

Toen Arte jaren geleden begon, werd er in de samenleving nauwelijks gesproken over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Nu wordt hier dagelijks over gesproken. Verantwoord bezig zijn met energie, met mensen; het is niet iets wat het bedrijf erbij doet. Arte is ervan doordrongen. Het zit in het DNA van het bedrijf en is opgenomen in de missie: “In denken en handelen zijn wij ons bewust van onze verantwoordelijkheden op gebied van mens, milieu en maatschappij”.

Waarom MVO Prestatieladder certificaat?

In 2011 besloot Arte de activiteiten op het gebied van MVO objectief zichtbaar te maken door zich te laten certificeren op de MVO Prestatieladder. Met als gevolg een certificaat voor niveau 3. De MVO Prestatieladder is een certificeerbare norm die de maatschappelijke activiteiten van een onderneming concreet en objectief maakt. Op deze manier laat Arte zien dat wat ze zegt te doen ook objectief getoetst is.

Voortrekkersrol

In het MVO beleid van Arte is de gehele keten van stakeholders betrokken, waaronder toeleveranciers, klanten (keukenzaken), medewerkers en overheidsinstellingen. Dat is ook nodig, wil je als bedrijf het niveau 4 certificaat behalen. Met name bij leveranciers kijkt Arte kritisch naar de normen en eisen die zij stellen op gebied van People (bijvoorbeeld mensenrechten, veiligheid), Planet (bijvoorbeeld brandstof,- energie-, elektriciteitsverbruik) en Profit. Dé reden dat Arte sinds kort leveranciers de Arte Code of Conduct laat ondertekenen. Met het ondertekenen van deze gedragscode verklaren leveranciers de visie van Arte te delen en zich bewust te zijn van hun eigen verantwoordelijkheden.

Arte SteenMVO-jaarverslag

In het MVO-jaarverslag staat wat Arte het afgelopen jaar concreet heeft gedaan met betrekking tot duurzaam ondernemen. De motieven van directie, maar ook van individuele medewerkers, komen uitgebreid aan bod.

Meer informatie: Arte

Speak Your Mind

*