Arte Right To Education

Sinds de oprichting in 1995 speelt Arte in op de groeiende vraag naar natuurstenen aanrechtbladen en daarna ook op andere materialen zoals composiet, keramiek, Dekton en Neolith. Een van de speerpunten van het MVO-beleid van Arte is het creëren van een transparante waardeketen, van groeve tot en met keuken. Ongeveer 75% van het graniet dat het bedrijf inkoopt is afkomstig uit India, een land dat beschikt over een van de vijf grootste steenindustrieën in de wereld.

Arte Right To Education project

Arte Right To Education project

Arte wil niet alleen de omstandigheden in de granietgroeves verbeteren, ook buiten de groeves wil zij haar steentje bijdragen. In 8 dorpjes in de omgeving van Ballikurava Mandal wonen 1.560 gezinnen met een of meer kinderen van 18 jaar of jonger. Zij kunnen naar basisscholen in de buurt, maar de kwaliteit van lessen en de slechte infrastructuur zijn zorgelijk. Hierdoor gaan kinderen structureel niet naar school of alleen wanneer zij niet hoeven te werken. Met het Arte Right To Education project werkt Arte samen met verschillende organisaties om zoveel mogelijk kinderen in de omgeving van Ballikurava Mandal in India een kans te geven op een betere toekomst door het bieden van goede educatie.

Arte Right To Education project

Inzet van mobilisers

Om dit doel te bereiken worden mobilisers ingezet. Zij controleren dagelijks welke kinderen niet aanwezig zijn op school. Bij afwezigheid proberen ze door middel van gesprekken met ouders ervoor te zorgen dat de kinderen toch naar school gaan.

Deze aanpak is effectief, want inmiddels gaan er van de 253 geïnventariseerde kinderen, 55 kinderen structureel naar school. Het is echter niet alleen zaak om kinderen op school te krijgen, maar ook om ze structureel op school te houden.

Volgende stap

De volgende stap is het aanpakken van onderhoud op scholen. Watervoorzieningen op scholen zijn slecht geregeld en elektriciteit werkt vaak niet. Het A.R.T.E. project heeft in samenwerking met lokale partijen de watervoorzieningen in een van de scholen binnen het projectgebied al opnieuw aangelegd, om zo kinderen te kunnen voorzien van schoon en drinkbaar water. Het doel is om dit voor meerdere scholen te kunnen doen.

Wil je meer weten over de voortgang van het A.R.T.E. project of een steentje bijdragen? Bezoek de Arte Foundation

Speak Your Mind

*