ArteEco: design en duurzaamheid hand in hand

 

-Week van de Duurzaamheid –

 

ArteEco GranadaEen keukenblad gemaakt van ArteEco. Niet alleen een blikvanger voor iedere keuken, het is tevens een uitermate duurzaam en innovatief product. Het materiaal bestaat voor minstens 75% uit gerecyclede materialen van ‘post-industrial’ en ‘post-consumer’ oorsprong (zoals spiegelglas, glas, porselein, aardewerk van tegels en gekristalliseerde asresten) afkomstig van producten en productieprocessen die het einde van hun levenscyclus hebben bereikt. ArteEco is speciaal ontwikkeld voor de bewuste consument met hart voor het milieu.

Gerecycled keukenblad

Het materiaal is duurzaam met een hoge weerstand tegen krassen, vlekken en hitte. De materialen werden speciaal geselecteerd, zowel met het oog op hun overvloedige beschikbaarheid als op basis van hun fysische, chemische en thermo-mechanische eigenschappen. Dankzij het recyclen wordt aan deze materialen een nieuwe levenscyclus toegekend en wordt ook de impact op het milieu tot een minimum beperkt doordat het zorgt voor minder afval op de vuilnisbelt.

Keukenblad uit recyclebaar materiaal

De resterende 25% bestaat uit materialen die, hoewel ze niet gerecycled werden, toch op één of andere wijze milieuvriendelijk zijn. Zo bevat het product resten kwarts en silica uit andere industrietakken of stukken steen van stortplaatsen, waarbij een volledige recycling in de vorm van ECO gegarandeerd wordt. Het gerecycled oppervlak wordt samengebonden met een milieuvriendelijke harssoort die 22% plantaardige olie bevat.

ArteEco is veelvuldig gecertificeerd zoals: GreenGuard, Cradle-to-Cradle en NSF.

Meer informatie: Arte

Speak Your Mind

*