Badkamervloer van vinyl

Voor een badkamervloer wordt al snel gedacht aan tegels, omdat dat materiaal niet werkt in vochtige ruimtes. Het nadeel van tegels echter zijn de voegen, die ondanks soppen en dweilen vuil zullen worden. Het gebruik van grote tegels beperkt het aantal voegen, maar tegelen zonder voegen is geen optie.

Vinyl vloer Azuriet - ModuleoAlternatief voor tegels

Een goed alternatief is de badkamer te betegelen met vinyl tegels. Deze tegels beschikken over een gemakkelijk reinigbare en vochtwerende slijtlaag en zijn eenvoudig aan te brengen, eventueel over bestaand tegelwerk heen.  Dankzij de warmte-isolerende eigenschappen van het materiaal voelt de vloer warm aan. Vinyl tegels kunnen ook perfect worden gecombineerd met vloerverwarming. Door de unieke printtechniek is het bijna onmogelijk om vinyl tegels van echte stenen tegels te onderscheiden.

Vinyl vloer in badkamer - ModuleoAlternatief voor hout

Hout op de badkamervloer is geen aanrader. Onder invloed van vocht en warmte zal het hout uitzetten en krimpen. Ondanks het verlijmen van de vloer kan er toch vocht tussen de vloerdelen lopen, wat het hout uiteraard niet ten goede komt. Maar gelukkig zijn er vinyl vloeren met houtprint, niet van echt te onderscheiden en toch bestand tegen vocht en warmte. Zo heeft u de prachtige warme uitstraling van hout in uw badkamer, met de voordelen van een vinyl vloer.

Meer informatie: Moduleo

Speak Your Mind

*