Basisprincipes keukenindeling

Keukenindeling met barKeukenindeling met barIeder mens is anders, dus ieder mens heeft ook andere wensen als het gaat om de keuken. Gebruikt u uw keuken alleen om ’s ochtends vroeg een kop koffie te zetten, dan stelt u andere eisen aan uw keuken dan iemand die graag uitpakt tijdens een diner voor vrienden. Toch zijn er enkele regels in de keukenindeling die voor elke keuken gelden, omdat ze praktisch zijn en voortvloeien uit ervaringen van keukenontwerpers. Daarom is het verstandig om gebruik te maken van de kennis en kunde van een keukenontwerper als u op zoek bent naar een nieuwe keuken.

Regels voor de indeling

Een keukenontwerper bij SieMatic zal u voorafgaand aan het ontwerp een aantal belangrijke vragen stellen over de manier waarop uw keuken gebruikt gaat worden. Hoe groot is het gezin, wie kookt het meest, hoelang is deze hoofdgebruiker en is hij of zij links- of rechtshandig. Dat laatste is van belang voor de plaatsbepaling van de apparatuur. Voor rechtshandigen geldt: plaats om onnodig overpakken te vermijden de oven rechts van de spoelbak. De koelkast kan juist beter links van de spoelbak worden geplaatst. Belangrijk voor een moeiteloos werkverloop zijn ook royaal bemeten werkplekken rond de oven en de spoelbak. Moet er ook in de keuken gegeten worden, dan moet er rekening worden gehouden met de eettafel, maar ook voldoende ruimte eromheen. Blijkt de ruimte te krap, dan kan worden gekeken naar de mogelijkheid van een bar of buffet.

SieMatic ook voor kleine keukens

Bij SieMatic denkt u misschien aan grote, ruimtelijke keukens, maar ook voor de keuken van bescheiden afmetingen zijn er veel mogelijkheden binnen het assortiment van SieMatic. Sterker nog, de keukenontwerpers van SieMatic worden graag uitgedaagd om elke vierkante centimeter van een kleine keuken zo efficiënt mogelijk te benutten. Zelfs een basisruimte vol hoeken biedt speelruimte voor een in alle opzichten functionele en aantrekkelijke keuken.

Meer informatie: SieMatic

Speak Your Mind

*