Bespaar water – wanneer het u uitkomt

Damixa Fern keukenkraanDe meesten onder ons staan te popelen om water te besparen, maar willen vooral ook een kraan die praktisch is in het dagelijkse gebruik. Met dit in gedachten heeft Damixa een kraan ontworpen die het eenvoudig maakt om water te besparen en tegelijkertijd gemakkelijk is in het dagelijkse gebruik. Het resultaat is FERN, een kraan met Twist & Save functie die de gebruiker de keuze laat om een halve of hele straal te laten stromen, afhankelijk van de behoefte.

Hele of halve straal

“Het verschil tussen de kraan met halve of hele straal te laten lopen is de tijdsfactor. Het heeft te maken met hoeveel water er per minuut uit de kraan stroomt. Met een halve straal verminder je het watergebruik tot zes liter per minuut”, vertelt Claus Rantzau van Damixa, die achter het innovatieve ontwerp van deze kraan zit. Hetontwerp is ontwikkeld in samenwerking met industrieel ontwerper Steffen Schmelling, die ook producten heeft vormgegeven voor bijvoorbeeld Bang & Olufsen en Samsung.

Het beste van twee werelden

Wanneer je kiest voor een halve straal, bijvoorbeeld bij het handen wassen of het wassen van groenten, dan verbruik je 40 tot 50% minder water dan wanneer je een hele straal laat stromen. FERN is uniek omdat de kraan de gebruiker de keuze laat om een halve of hele straal te laten stromen. Het is in dit geval dus geen keuze tussen gemak en duurzaamheid, maar het beste van twee werelden.

Simpel, maar erg effectief en flexibel

De markt wordt overspoeld met waterbesparende perlators voor kranen. Wanneer het enige doel waterbesparing is, dan is een perlator een goede oplossing. De gebruiker bespaart dan water wanneer hij de kraan aanzet. Anderzijds kan men ook ondervinden dat de waterdruk onvoldoende is en dat het lang duurt om bijvoorbeeld een pan of de gootsteen te vullen met water. Dit kan een grote ergernis zijn in het dagelijkse leven waarin alles snel en efficiënt dient te gaan. Dan is het erg praktisch als je de kraan kan omschakelen naar een volle straal. De Twist & Save functie is ook erg handig met kinderen in huis. In de Save positie hoef je je geen zorgen te maken over de hoeveelheid water die de kinderen gebruiken wanneer de kraan aan staat.

Damixa Fern keukenkraan Damixa Fern keukenkraan Damixa Fern keukenkraan Damixa Fern keukenkraan Damixa Fern keukenkraan

 

 

FERN en design

FERN wordt gekarakteriseerd door een eenvoudig en modern design met het verrassende kenmerk dat u zelf de kracht van de straal kan beïnvloeden. Niet alleen zorgt de FERN kraan ervoor dat de gebruiker duurzaam kan zijn zonder gebruiksgemak te verliezen, het is ook mogelijk om te kiezen tussen verschillende uitlopen (C, J, G en L). De mogelijkheid om de uitloop aan de achterzijde, links of rechts te plaatsen zorgt ook nog eens voor extra flexibiliteit. U kunt de kraan op deze manier instellen naar uw persoonlijke behoefte.

YouTube voorvertoningsafbeelding

 

Meer informatie: Damixa

 

Speak Your Mind

*