Bosch wint Duurzaamheidsprijs Wonen met Groen Witgoed

De Nationale Innovatie- en Duurzaamheidsprijs Wonen is dit jaar gewonnen door Bosch Huishoudapparaten. De korte, maar heldere presentatie van Wim op het Veld, sales manager projecten bij Bosch, over Groen Witgoed wist het publiek het meest te overtuigen. De prijs is een initiatief van het Voorlichtingsburo Wonen met als doel om bedrijven in de interieur- en afbouwbranche extra te stimuleren zich te onderscheiden op het gebied van innovatie in combinatie met duurzaamheid.

Genomineerden Duurzaamheidsprijs Wonen 2014

De genomineerden ontvingen een blijvende herinnering. Van links naar rechts: Bart Weijers (dir. Vereniging Comfortabel Wonen), Freek Wiesenhaan (HansGrohe), Wim op het Veld (Bosch), Pieter Hosman (Villeroy&Boch) en Wim van der Linden (voorzitter Vereniging Comfortabel Wonen)

Bosch Huishoudapparaten

Duurzaamheid is al vele jaren een zeer belangrijk thema binnen de BSH groep waar Bosch deel van uitmaakt. Vele producten hebben de afgelopen jaren het licht gezien met aanzienlijke energiebesparingen in het gebruik. Ook het nieuwe kantoorgebouw in Hoofddorp is volledig cradle to cradle opgezet. Een wederom vernieuwend concept is een recente samenwerking tussen Bosch, de woningbouwvereniging Eigen Haard en de organisatie Turntoo.

Groen Witgoed

Melloukie Cadat-Bosch Koelkast

Melloukie Cadat, eerste huurder Bosch Koelkast

Huishoudelijke apparaten en met name koelkasten en koel-vriescombinaties zijn de grootste stroomverbruikers binnen een huishouden. Door een nieuwe, duurzame koelkast aan te schaffen is een flinke besparing op de energierekening te behalen. Zo’n koelkast is echter duur in de aanschaf en financieel niet haalbaar voor veel huurders in de sociale woningbouw. Met het project Groen Witgoed van Bosch kunnen huurders een hypermoderne en duurzame koelkast huren voor een vaste lage prijs per maand, een bedrag dat zij ‘terugverdienen’ met hun lagere energierekening. Na afloop van de gebruiksperiode worden de apparaten teruggenomen en de grondstoffen hergebruikt voor nieuwe koelkasten waardoor er een circulaire of kringloopeconomie ontstaat.

Meer informatie:

Speak Your Mind

*