De intelligente Siemens-keuken is compleet

Siemenshome connect apparatenDe toekomst begint nu. Siemens biedt nu een compleet assortiment WiFi-bedienbare huishoudelijke apparaten. Na connected bakovens en vaatwassers in 2014, zijn er nu ook de eerste wasmachines, drogers, koelkasten en koffiemachines geschikt voor WiFi of WLAN. Niet alleen het ongekende scala aan functies is uniek in de markt, ook het feit dat alle apparatuur via dezelfde app kan worden ingesteld en bediend. De Home Connect-app is gebaseerd op een merkonafhankelijk concept en gratis beschikbaar voor iOS en Android.

Siemens heeft voorafgaand aan de IFA 2015 een trendonderzoek laten uitvoeren over het onderwerp Connnected Home. De resultaten van dit onderzoek bevestigen dat Siemens met zijn oplossing op de goede weg is. “Ons complete assortiment kan op één app worden aangesloten. Daardoor wordt de digitale aansturing van het huishouden eenvoudig en future-proof”, vertelt Roland Hagenbucher, CEO van Siemens huishoudelijke apparaten. “We hebben ons vanaf het begin gericht op de behoeften van de gebruiker, zodat we goed voorbereid zijn op toekomstige uitdagingen zoals de integratie van aanvullende services en toegevoegde waarde in intelligente huizen.” De ongeëvenaarde gebruikersvriendelijkheid van Siemens connectivity solutions wordt onderstreept door de bekroning van de Red Dot Communication Design Award en de nominatie voor de UX Design Award voor de Home Connect app.

Praktische functionaliteit voor elke dag

Siemens storageguideUit het trendonderzoek blijkt ook dat er behoefte is aan “praktische relevantie voor het dagelijkse leven” . Vanzelfsprekend is een goed begrip van wat de klant echt wil, een eerste vereiste voor het ontwerpen van een succesvol productaanbod. Als het gaat om apparaten die het dagelijkse leven vergemakkelijken, speelt Siemens onmiskenbaar een pioniersrol. Bijvoorbeeld met de eerste connected koelkast waarvan gebruikers onderweg de inhoud kunnen controleren. De iQ500 koelkast is uitgerust met twee hoogwaardige camera’s die telkens als de deur wordt gesloten, foto’s van de volledige binnenkant maken. Zo kan de eigenaar die uit zijn werk naar huis gaat, even controleren of er nog iets nodig is en een goed geïnformeerde beslissing nemen over het boodschappenlijstje. En dat is nog maar één van de voordelen van deze nieuwe functionaliteit. Zo is er verder een Storage Guide met voedingsinformatie, ter ondersteuning van een gezond en gebalanceerd dieet. De online alarmfunctie geeft extra zekerheid door een melding te sturen naar de smartphone of tablet als de deur van de koelkast niet goed is gesloten.

De expertise van intelligente apparaten bij complexe beslissingen

Nieuw voor wasmachines en drogers en binnenkort ook voor connected vaatwassers is de FlexStart-functie. De functie sluit aan bij de megatrend van de neo-ecologie, en is gericht op huishoudens die grotendeels in hun eigen energiebehoefte voorzien, bijvoorbeeld met zonnepanelen. FlexStart werkt samen met een energiemanager verstrekt door het elektriciteitsbedrijf. De energiemanager levert gegevens waarmee deze functie de optimale starttijd kan berekenen. De gebruiker kan vooraf een acceptabel tijdsbestek instellen. De programmakeuze wordt vereenvoudigd met de EasyStart-functie, die we al van wasmachines kennen en die nu ook beschikbaar is voor alle WiFi-bedienbare vaatwassers. Het type textiel of servies kan in de app worden ingevoerd, waarna Home Connect een aanbeveling doet voor het optimale programma. Een andere nieuwe functie voor vaatwassers is de tablettenteller, die tijdig aangeeft wanneer de voorraad moet worden bijgevuld.

De smakelijkste playlist ter wereld

Vanaf het voorjaar van 2016 worden de eerste WiFi-bedienbare koffiemachines geïntroduceerd. De coffeePlaylist zorgt voor een ongekende koffie-ervaring. Net als in een restaurant kunnen de koffieverzoeken van een oneindig aantal gebruikers via een mobiel apparaat worden ingevoerd. Home Connect verzendt de bestellingen rechtstreeks naar het koffieapparaat, dat de kopjes in de gevraagde volgorde bereidt. Met de coffeeWorld-functie kan de gebruiker kiezen uit 19 nieuwe internationale koffiespecialiteiten, zoals een Australian flat white of een Nederlandse koffie verkeerd. Als hekkensluiter is er de kennisbank, met onder andere informatie en koffierecepten, waarvan de juiste instellingen telkens direct vanuit de app naar het koffie apparaat worden gestuurd.

Innovaties aan de basis

Siemens Home connect ServiceNaast de diverse specifieke functies hebben alle huishoudelijke apparaten een groot aantal basisfuncties gemeen. Een van deze functies is First Aid Advice. Bij een foutmelding ontvangt de klant direct het juiste advies voor de betreffende foutcode. Kan de klant het probleem niet zelf verhelpen, dan biedt de klantenservice uitkomst door een diagnose op afstand uit te voeren. De eigenaar geeft met een schakelaar het apparaat vrij voor diagnose, zodat een gekwalificeerde Siemens-technicus alle functies van het apparaat kan testen, online een diagnose kan stellen en directe ondersteuning kan geven. Andere basisfuncties zijn consumentenberichten en meldingen, digitale gebruikersinstructies, tips en suggesties en een directe verbinding met de online shop waar de relevante productgegevens al bekend zijn. Zo worden bediening, gebruik en onderhoud van het apparaat eenvoudiger en minder tijdrovend. Dankzij de controle en bediening op afstand kunnen huiseigenaren er zeker van zijn dat zij alles in huis onder controle hebben, ook als ze niet thuis zijn.

De gebruiker heeft alle touwtjes in handen

Gegevensbescherming voor gebruikers is één van de topprioriteiten van Siemens. Home Connect werkt nauw samen met IT-beveiligingsexperts om de hoogste beveiligingsnormen voor gegevensuitwisseling te garanderen. Verbonden apparaten kunnen alleen worden geregistreerd in met encryptie beveiligde WLAN-netwerken. Verder heeft TÜV Trust IT de Home Connect-app gecertificeerd volgens de strengste beveiligingsnormen. Ook belangrijk is het feit dat gebruikers altijd de controle houden over het apparaat. De automatische functies nemen alleen beslissingen en processen voor hun rekening als de gebruiker dat wil. Daarnaast kunnen alle functies zowel via het apparaat zelf als via de app worden ingesteld. Dat betekent dat de gebruiker nooit afhankelijk is van de beschikbaarheid van een netwerk of de oplaadstatus van een mobiel apparaat.

De connected wereld van Siemens groeit

Het connectivity assortiment van Siemens blijft groeien en in de nabije toekomst worden er weer nieuwe typen en merken in Home Connect geïntegreerd. Er is speciale aandacht voor interfaces en samenwerkingen met toegevoegde waarde voor de klant. Uit het trendrapport van het Toekomstinstituut zijn er al mogelijkheden voor nieuwe toepassingen naar voren gekomen. Dit loopt uiteen van ervaring, communicatie en zelfexpressie voor jongeren tot het beheer van het dagelijkse leven, services en gezondheid voor volwassenen en comfort, kwaliteit van leven en veiligheid voor ouderen.

Meer informatie: Siemens

Speak Your Mind

*