De interactieve keuken van de toekomst

Whirlpool interactieve achterwandWhirlpool kijkt verder dan de vandaag bestaande technologie en presenteert een visie op wat er komen gaat. Whirlpool’s keuken van de toekomst maakt haar Europese debuut: de Interactieve Keuken van de Toekomst 2.0. Een concept-kookomgeving en volledig verbonden social media hub dat alle apparaten en keukentoestellen verbindt en synct. Communiceer met alles en iedereen via de apparaten in de keuken.

Interactieve achterwand

Zo presenteert Whirlpool een concept om te koken met een interactieve achterwand en kookplaat die de (amateur)kok verbindt met zijn sociale netwerken, favoriete websites en recepten zonder additionele apparatuur of boeken te hoeven gebruiken.

De interactieve achterwand met gepersonaliseerd touch screen faciliteert live ‘chats’ met moeder voor geheime tips&tricks of hulp in een kookcrisis. De oven start op het juiste moment op voor het diner en de koelkast stuurt een berichtje over de versheid van producten. De apparaten die onderdeel uitmaken van de Interactieve Keuken van de Toekomst 2.0 gebruiken informatie van de andere (verbonden) apparaten. Het systeem past zich automatisch aan iedere kooksituatie aan: Het geeft bijvoorbeeld een overzicht van de aanwezige ingrediënten in de koelkast, en geeft bijvoorbeeld wijntips bij een geselecteerd maaltijd, allemaal weergegeven op de interactieve achterwand.

Meer informatie: Whirlpool

Speak Your Mind

*