De Porsche onder de keukens

Week van de Keuken – 3 t/m 7 februari 2014

 

Hoe creëer je de Porsche onder de keukens? Juist, door samen te werken met Porsche Design. Poggenpohl ging deze samenwerking aan en het resultaat is een nieuwe, revolutionaire keukenreeks. Innovatief design en precisietechniek vormen een unieke en aantrekkelijke keuken waarin vorm en functie samensmelten.

Poggenpohl Porsche Design

Foto: Poggenpohl

Frame van aluminium

Het kenmerk van het Porsche Design-keukenontwerp is het aluminium frame. Met zijn sterke, simpele en strakke modulaire opbouw is hij bijna oneindig aanpasbaar. Anders dan bij de klassieke inbouwkeuken hoeven de elementen niet zij aan zij te staan, maar kunnen overal binnen het frame worden geplaatst. De inzetdeuren passen exact binnen de gegroefde romp; de fronten zijn afgewerkt met een onder verstek gezaagd aluminiumprofiel. Een smalle schaduwrand vormt een bijzonder element dat in de hele keuken terugkomt.

Bediening met een vingertop

De greeploze fronten benadrukken het stijlvolle en strakke karakter van de Porsche Design keuken. De laden worden eenvoudig geopend door een lichte aanraking met de vingertop. Met een licht duwtje sluiten de laden geruisloos; een soepel sluitmechanisme vertraagt ze en rondt als vanzelf de sluitcyclus af.

Klapdeurmachanisme

Ook voor het openen en sluiten van de bovenkasten is geen kracht benodigd. De klepdeuren, eveneens greeploos, openen door een lichte vingerdruk op het  front en zijn met de hand eenvoudig verder te openen. De klep blijft op elke gewenste stand open staan. Door het aanraken van een sensor die geïntegreerd is in het corpus laat de greeploze deur zich weer sluiten.

Meer informatie: Poggenpohl

Speak Your Mind

*