De wastafelkraan

De wastafelkraan, eengreeps en tweegreeps

Foto’s: Damixa en Dekker

Waar moet u bij de aanschaf van de wastafelkraan op letten? Natuurlijk allereerst een prettige grip en bedieningsgemak. Bovendien dienen de onderdelen van de kraan zodanig vloeiend te zijn dat het water er goed vanaf kan lopen. Dit helpt kalkaanslag te voorkomen en zorgt ervoor dat de kraan eenvoudig te reinigen is. Daarnaast is de uitloop van de kraan belangrijk. Is deze hoog en lang genoeg om gemakkelijk handen en gezicht te kunnen wassen en de wasbak schoon te spoelen?

Eengreepskraan

Er zijn zoveel soorten kranen verkrijgbaar, dat kiezen moeilijk is. Omdat u in de badkamer altijd over zowel koud als warm water beschikt, ligt de keuze voor een praktische mengkraan op of boven de wastafel voor de hand. Bij de eengreepskraan is het kiezen van de favoriete temperatuur gewoon een kwestie van de kraan in de voor u ideale stand laten staan. In de praktijk zult u met een eengreepskraan wel meer warm water verbruiken, omdat de kraan in de centrale stand zowel de koud- als de warmwatertoevoer opent. Alternatief is dat u voor koud en warm water een aparte knop krijgt.

Wastafelkraan als drinkfonteintje

Er zijn nu ook wastafelmengkranen waarbij de uitloop gedraaid kan worden om een drinkfonteintje te creëren. In een handomdraai een slokje uit de kraan. Handig bij het tandenpoetsen of om gauw even de dorst te lessen!

Meer informatie

 

Speak Your Mind

*