Dekton®: nieuw materiaal voor keuken en sanitair

Dekton: nieuw materiaal voor keuken en sanitair

Foto: Arte

Een nagelnieuw materiaal met talloze toepassingen voor binnen en buiten. Zo omschrijft het Spaanse familiebedrijf Cosentino zijn nieuwe ‘ultracompacte oppervlak’ Dekton®. Een materiaal dat het resultaat is van een versnelde versie van natuurlijke natuursteenprocessen. Waar Moeder Aarde duizenden jaren voor nodig heeft, bereikt Cosentino in zo’n vier uur.

Het productieproces is een geavanceerde mix van grondstoffen die gebruikt wordt om glas, materialen in porselein en kwartsoppervlakken te maken. Centraal staat de geavanceerde PST-technologie (Particle Sintering Technology), die ‘sintert’ minerale deeltjes zodat ze samensmelten en hun interne structuur verandert. Op die manier ontstaat een nieuwe massa die onder hoge temperaturen en extreme druk ultracompact wordt gemaakt: Dekton®.

3D-decoratie

Één van de belangrijkste processen in de productie van Dekton® is dat Cosentino met behulp van basiselementen zijn eigen grondstoffen vervaardigt. Zodra de speciale componenten zijn ontwikkeld, worden ze stuk voor stuk in een driedimensionaal systeem geplaatst tijdens het decoratieproces. Ze worden op die manier geïntegreerd in het volledige volume van het product en bepalen de uitstraling, de kwaliteit en de stabiliteit van het eindproduct.

Doordat de decoratie van Dekton® niet oppervlakkig is, maar door en door, kunnen ambitieuzere en complexere toepassingen worden vervaardigd. Dat maakt van Dekton® een bekleding in drie dimensies, waarbij de decoratie van het oppervlak doorloopt in de massa van het hele product.

Eigenschappen Dekton®

De toepassingen voor Dekton zijn zeer uiteenlopend, van badkamers (wanden en vloeren), keukenwerkbladen, bekleding en vloeren, tot buitengevels. Het product kenmerkt zich door:

  • Hoge vlekbestendigheid
  • bBestand tegen krassen, schokken en slijtage
  • Stabiliteit en hoge drukweerstand
  • Bestand tegen hitte en thermische schokken, vorst en dooi
  • Bestand tegen UV-stralen en kleurstabiliteit.

Het materiaal is verkrijgbaar in 3 diktes: circa 1,2 cm, 2 cm en 3 cm en wordt geleverd in 14 verschillende kleuren, ondergebracht in drie collecties: de Solid Collection, Natural Collection en Tech Collection. Dekton® is verkrijgbaar via Arte, zowel voor de keukenmarkt als de sanitair- en projectenmarkt.

Meer informatie: Arte

 

Speak Your Mind

*