Design bijzettafels van restmaterialen

Arte_Tolhuis_Design tafelsDuurzaamheid staat hoog in het vaandel bij Arte, maatwerkleverancier van onder andere stenen keukenbladen. Het Helmondse bedrijf is zich in haar doen en denken bewust van de verantwoordelijkheden in de maatschappij. Maar ook op milieugebied draagt Arte haar steentje bij. Zo is recyclen een begrip dat naadloos aansluit bij de duurzaamheidgedachte van het bedrijf. Hierbij wordt gestreefd naar zo min mogelijk afval door nieuw leven te geven aan restmaterialen van keukenbladen.

Arte_Tolhuis_ArteGranietAfval wordt design

In samenwerking met Tolhuijs heeft Arte diverse bijzettafels geproduceerd van restmaterialen als graniet, composiet, keramiek en Dekton. Het resultaat: strakke, moderne en duurzame bijzettafels.

Het onderstel van de designtafel is gemaakt van reststukken ‘hekwerk’, aangeleverd door het Brabantse bedrijf Heras. Het blad, gemaakt van stenen reststukken, is het restant van spoelbakuitsparingen van keukenbladen. Door de verscheidenheid aan materiaal dat Arte gebruikt, heeft iedere tafel een ander uiterlijk. Bovendien is het mogelijk om de bladen in de diverse frames eenvoudig te verwisselen. Niet alleen de bladen en het onderstel zijn maatschappelijk verantwoord te noemen. Ook de manier waarop de designproducten gemaakt zijn, is op z’n minst gezegd opvallend. De tafels en het onderstel worden namelijk niet door Arte_Tolhuis_AurabladTolhuijs zelf, maar door mensen in sociale werkplaatsen in gevangenissen gelast, gecoat en geassembleerd.

Design met een verhaal

Bastiaan Tolhuijs is gespecialiseerd in het transformeren van afval- en restmaterialen naar design producten. Tolhuijs analyseert grote materiaal stromen afkomstig van fabrieken om zo een duurzaam, nieuw product te creëren. Producten die stuk voor stuk zijn gemaakt met een bijzondere grondstof. Deze bijzettafels bijvoorbeeld, is het resultaat van het combineren van verschillende afvalstromen van twee Brabantse bedrijven.

Meer informatie: Arte

Speak Your Mind

*