Dekker wint Duurzaamheidsprijs Wonen met Greenpanel

Duurzaamheidsprijs Wonen
Om bedrijven in de interieur- en afbouwbranche extra te stimuleren zich te onderscheiden op het gebied van innovatie in combinatie met duurzaamheid, is het Voorlichtingsburo Wonen in 2013 gestart met het uitreiken van de Nationale Innovatie- en Duurzaamheidsprijs Wonen. Om in aanmerking te komen voor deze prijs kunnen bedrijven zowel zichzelf als anderen voordragen. Een vakjury beoordeelt de aanmeldingen en heeft dit jaar de prijs toegekend aan de firma Dekker uit Zevenhuizen voor het product GreenPanel®.

Uitreiking Duurzaamheidsprijs Wonen

De Nationale Innovatie- en Duurzaamheidsprijs Wonen werd uitgereikt op woensdag 18 november tijdens het congres Duurzaamheid in Wonen dat gehouden werd bij de meest duurzame bierbrouwer van ons land: Bavaria in Lieshout. Leo van der Velde, directeur Dekker, ontving de prijs uit handen van Wim van der Linden, voorzitter Vereniging Comfortabel Wonen, en Jan Reinier Swinkels, Voorzitter Raad van Bestuur Bavaria. Trots op de zojuist ontvangen prijs liet Van der Velde weten dat het principe van een duurzame samenleving heel simpel is: “Als iedereen er naar streeft met zijn eigen product zoveel mogelijk CO2 reductie te bereiken, dan komen we met de wereld een heel eind.”

Uitreiking Duurzaamheidsprijs Wonen 2015

V.l.n.r.: Jan Reinier Swinkels, Leo van der Velde en Wim van der Linden

Greenpanel van Dekker

Greenpanel keukenbladGreenpanel is een dragermateriaal voor werkbladen in de keukenbranche heeft een ecologische voetafdruk die veel kleiner is dan de traditionele materialen. Op de CO2 ladder is een reductie van 62% gerealiseerd, daarnaast is het materiaal als bijna  vanzelfsprekend FSC gecertificeerd. Het is CARB2-gecertificeerd (California Air Resources Board) en voldoet daarmee aan de strengste normen voor samengestelde houtproducten ten aanzien van de emissie van formaldehyde. Een steeds nadrukkelijker thema als het gaat om het binnenklimaat. Verder is het materiaal volledig biologisch afbreekbaar en recyclebaar en kan het voor 100% worden hergebruikt. Bovendien recyclet Dekker al het restafval van dit materiaal dat in de productie ontstaat.

Eerdere prijswinnaars

Dekker is het derde bedrijf dat de Nationale Innovatie- en Duurzaamheidsprijs Wonen in ontvangst mocht nemen en daarmee is de prijs een jaarlijkse traditie aan het worden. In 2013 werd de prijs toegekend aan Arte vanwege de producten ArteEco en Modulus by Arte. En in 2014 ging de prijs naar Bosch Huishoudapparaten die met het project Groen Witgoed een circulaire economie heeft gecreëerd voor koelkasten.

Meer over Dekker

Meer over Greenpanel

Meer over deze prijs

Speak Your Mind

*