Duurzaamheidsprijs Wonen 2016 voor Inventum en Klaassen Groep

Duurzaamheidsprijs WonenOm bedrijven in de interieur- en afbouwbranche extra te stimuleren zich te onderscheiden op het gebied van innovatie in combinatie met duurzaamheid, is het Voorlichtingsburo Wonen in 2013 gestart met het toekennen van de Nationale Innovatie- en Duurzaamheidsprijs Wonen. Steeds meer (af)bouwbedrijven zien het belang van duurzaamheid in en gaan daarom op zoek naar nieuwe, duurzame materialen en nieuwe manieren van werken. Het Voorlichtingsburo Wonen juicht deze ontwikkeling toe en heeft besloten om dit jaar voor het eerst twee prijzen voor Innovatie en Duurzaamheid Wonen 2016 uit te reiken. Op deze manier willen wij nog meer (af)bouwondernemingen aanmoedigen zich ook in Duurzaamheid te verdiepen.

Twee prijzen

Voorgaande jaren was de prijs gericht op fabrikanten in de afbouwbranche, maar zonder bouw geen afbouw, dus dit jaar is er ook een prijs beschikbaar gesteld voor de bouwbranche. Om in aanmerking te komen voor deze prijs konden bedrijven zowel zichzelf als anderen voordragen. Een vakjury heeft de aanmeldingen beoordeelt en besloten de prijzen toe te kennen aan Inventum en Klaassen Groep.

Duurzaamheidsprijs Wonen 2016 voor Inventum

Inventum ontvangt Duurzaamheidsprijs Producten

De prijsuitreiking van de Nationale Innovatie- en Duurzaamheidsprijs Wonen werd gehouden op maandag 21 november tijdens het congres Duurzaamheid in Bouwen en Wonen bij AFAS in Leusden. De prijs in de categorie Producten werd uitgereikt door de heer Bernhard Wientjes, voormalig VNO-NCW voorzitter, en een van de sprekers tijdens het congres. Hij feliciteerde Richard Verbree, directeur Inventum Ventilatie en Warmtesystemen, als eerste met het behalen van deze mooie prijs. Inventum verdient de prijs met de Ecolution ventilatiewarmtepomp. Deze pomp vervangt de ventilatiebox  en vormt samen met de cv-ketel een hybride installatie voor opwekking van warmte en eventueel warm water. Via de pomp wordt warmte terug gewonnen uit de ventilatielucht die vervolgens wordt opgewarmd tot max 50gr en weer aan het verwarmingssysteem of het warme water wordt afgegeven. Het gevolg is een flinke energiebesparing.

Duurzaamheidsprijs Wonen 2016 voor Klaassen Groep

Duurzaamheidsprijs Bouwen voor Klaassen Groep Arnhem

Voorzitter van Bouwend Nederland, de heer Maxime Verhagen, was eveneens spreker tijdens het congres. Hem viel de eer te beurt om de Duurzaamheidsprijs in de categorie Bouwen uit te reiken. Deze nieuwe prijs ging naar het Casa Vita Nota Nul Huis van Klaassen Groep Arnhem. In dit concept is er een grote mate van vrijheid van kopers voor wat betreft ontwerp en indeling. Het Casa Vita Nota Nul Huis heeft zonnepanelen, is uitstekend geïsoleerd en heeft drielaags beglazing. De bewoner maakt geen kosten voor energie, maar het huis levert zelfs energie op. Het idee van energieneutraal is door ontwikkeld naar energieleverend zonder complexe installaties.

Eerdere prijswinnaars

In 2013 werd de prijs toegekend aan Arte vanwege de producten ArteEco en Modulus by Arte. En in 2014 ging de prijs naar Bosch Huishoudapparaten die met het project Groen Witgoed een circulaire economie heeft gecreëerd voor koelkasten. Vorig jaar mocht de firma Dekker uit Zevenhuizen de prijs in ontvangst nemen voor het product GreenPanel.

Speak Your Mind

*