Electrolux wereldleider in duurzame huishoudelijke apparatuur

 

-Week van de Duurzaamheid –

 

RobecoSAM Sustainability Yearbook 2014Voor het derde jaar op rij werd Electrolux dit jaar uitgeroepen tot wereldleider op het niveau van duurzame productie van huishoudelijke apparatuur in het RobecoSAM’s Sustainability Yearbook. In dit overzicht worden bedrijven jaarlijks gerangschikt volgens hun prestaties met betrekking tot duurzaamheid.

Gouden klasse

Het jaarboek evalueert de prestaties van bedrijven op het gebied van duurzaamheid door hen de categorie goud, zilver of brons toe te kennen. Het bedrijf dat de beste score haalt in elk van de 59 geselecteerde industrieën wordt benoemd tot RobecoSam Industry Leader. Van de tien deelnemende bedrijven in de categorie huishoudelijke apparatuur behaalde Electrolux de hoogste score, en werd bekroond met de “Gold Class” prijs.

Trotse leider

“Wij willen de beste internationale producent van huishoudelijke apparatuur zijn. Om dat doel te bereiken, moeten we eveneens leider zijn op het vlak van duurzaamheid,” verklaarde Henrik Sundström, vice-president van de Group Sustainability Affairs bij Electrolux. “We zijn heel trots op onze leiderspositie in het Sustainability Yearbook, vooral omdat er dit jaar een groter aantal bedrijven onderzocht werd en de inschrijvingsvoorwaarden steeds strenger worden.”

Beoordeling

De bedrijven die opgenomen zijn in het jaarboek van RobecoSAM werden beoordeeld op de duurzaamheid van hun prestaties in drie domeinen: economisch, milieuvriendelijk en sociaal. Vernieuwing, kwaliteit en het imago zijn belangrijke factoren waarin bedrijven in deze sector zich weten te onderscheiden. Bovendien bekommeren grote bedrijven zich tegenwoordig steeds meer om de veiligheid en het ecologische aspect gedurende de volledige levenscyclus van het product.

Meer informatie

Speak Your Mind

*