Elektrische verwarming voor extra comfort

Elektrische verwarmingWarmte zorgt voor comfort in de badkamer. Behalve een (design)radiator zijn er nog andere mogelijkheden voor warmte en dus comfort in de badkamer. Het programma SANITHERM bestaat uit elektrische vloerverwarming en spiegelverwarming.

Elektrische verwarmingsmat

De elektrische vloerverwarming is de ideale aanvulling op uw designradiator en zorgt ervoor dat koude vloeren voor altijd tot het verleden behoren. De elektrische vloerverwarming is leverbaar in twee verschillende systemen: de verwarmingsmat en de losse verwarmingskabel. De verwarmingsmat bestaat uit een dunne verwarmingskabel die vast zit op dunne glasvezelmat. Dit maakt de installatie eenvoudig. Door zijn opbouwhoogte van slechts ca. 5mm (excl. tegel) is de verwarmingsmat ideaal voor ruimtes waar maar een geringe ophoging mogelijk is.

Elektrische verwarmingskabel

Met de losse verwarmingskabel kunnen zelfs de moeilijkste hoekjes bereikt worden en is dus een zeer flexibele oplossing. De verwarmingskabel wordt door middel van een speciale tape bevestigd op de vloer. De opbouwhoogte van deze verwarmingskabel op een betonvloer is ca. 10mm (excl. tegel). Specialisten adviseren wel om in de badkamer de elektrische vloerverwarming te gebruiken als bijverwarming en niet als hoofdverwarming.

Elektrische spiegelverwarming

De elektrische spiegelverwarming zorgt ervoor dat uw spiegel condensvrij blijft. De spiegelverwarming is voorzien van een lijmrug en kan direct op de achterzijde van de spiegel worden aangebracht. Binnen een opwarmtijd van 5 tot 8 minuten wordt de spiegel verwarmd tot een temperatuur van ca. 30 graden. Standaard is de spiegelverwarming voorzien van een 1 meter lang aansluitsnoer. De spiegelverwarming is dubbel geïsoleerd en kan direct op het lichtnet worden aangesloten.

Meer informatie: Instamat

 

Speak Your Mind

*