Elke dag het ultieme vakantiegevoel

Projectreportage Solarlux 4Geïnspireerd door de grondige renovatie bij de buren, wilde het echtpaar Petra en Paul Backbier ook een verandering aan hun woning. De wens: het vergroten van de keuken én het terras aantrekkelijker maken. Als Paul Backbier vouwwanden in een brochure ziet, weet hij het meteen: dit moet het worden! Samen met de architect kwamen ze al gauw bij Solarlux terecht.

Meer licht en ruimte

De nadruk van het ontwerp lag op meer licht en ruimte in de woning. De opening van de gevel naar het terras werd met 1,5 meter naar buiten verbreed en de uitbouw werd voorzien van een lichtstraat. De keuken is met 6 m² vergroot en is nu een mooie grote woonkeuken geworden met een geweldige lichtinval door het vele glas.

Het hoogtepunt: de nieuwe vouwwand

Het terras is met 34 m² vergroot en met een lichtkoepel overdekt. `Het voelt elke dag weer als vakantie` zegt Petra Backbier. ´Het absolute hoogtepunt van onze vernieuwing is de nieuwe vouwwand´ zegt Paul Backbier. De glazenvouwwand SL 78 opent de ruimte volledig en verbindt binnen met buiten. De vouwwand bestaat uit vijf glaselementen inclusief een loopdeur. Met speciaal ontwikkelde, gepatenteerde beslagen kan de vouwwand bijzonder soepel geopend worden over de gehele lengte van 4.20 meter breed en schuift men het systeem als een accordeon tot een smal pakket opzij. En dankzij de verzonken vloerrail ontstaat er een drempelloze overgang tussen binnen en buiten. De vouwwand kan ook gedeeltelijk open en op elke willekeurige positie vergrendeld worden. De goede isolatie van de profielen in combinatie met het drievoudig isolatieglas bespaart energie, maar ook in de portemonnee.

Montage in een dag

Het echtpaar is tevreden met het advies van Solarlux. Het monteren van de vouwwanden duurde slechts een dag en verliep vlot. ´Onze levenskwaliteit heeft zich door de renovatie duidelijk verbeterd. Zodra de tempraturen het toelaten, schuiven wij de vouwwanden aan de kant en hebben wij het gevoel dat we buiten koken. Wij verheugen ons elke dag over de royale opening naar het terras, die wij tegenwoordig veelvuldig gebruiken. Wij hebben er gewoon ontzettend veel plezier van!

Projectreportage Solarlux 1
Foto 1: Situatie voor de renovatie
De schuifpui kan voor de helft geopend worden. het terras was niet overkapt en kon voor de verbouwing lang niet zo vaak gebruikt worden als vandaag.

Projectreportage Solarlux 2
Foto 2: Buiten leven
De volledig geopende vouwwanden vormen een royale overgang van binnen naar buiten en vergroten de ruimte van de woonkeuken naar het terras.

Projectreportage Solarlux 3
Foto 3: Vakantiegevoel
Of u nu op het nieuw ontworpen terras zit of binnen met open uitzicht – Bij familie Backbier voelt elke dag weer als vakantie.

Projectreportage Solarlux 4
Foto 4: Plaatsbesparend
Een vouwwand van 4,2 meter kan makkelijk tot een smal pakket worden gevouwen, zodat het bijna geen ruimte in beslag neemt.

Projectreportage Solarlux 5
Foto 5: Toegankelijk
De vloerrail is verzonken zodat er een drempelloze overgang van binnen naar buiten ontstaat.

Projectreportage Solarlux 6
Foto 6: Transparant
Door de brede opening van de kamer naar de tuin en het vele glas baadt de woonkeuken in een zee van daglicht.

Projectreportage Solarlux 7
Foto 7: Op maat gemaakt
Met een loopdeur (rechts op de afbeelding) hebt u met gesloten vouwwand ook direct toegang tot het terras.

Meer informatie: Solarlux

Speak Your Mind

*