Ergonomische Bribus keukens voor Fokuswonen

Bribus Ergonomische keuken

Fokuswonen maakt het mogelijk dat mensen met een lichamelijke beperking vrij kunnen wonen en leven. Bewoners wonen in een volledig aangepaste, gelijkvloerse woning. Ze kunnen een studie volgen, werken en bij hun gezin zijn. Hierbij is 24-uurs assistentie op afroep. Zo houden ze zelf de regie over hun leven. Er zijn inmiddels ruim 1300 Fokuswoningen in 97 Fokusprojecten in Nederland. De komende jaren realiseert Fokus nog meer nieuwe projecten. Fokus vond in Bribus de partner die zij zochten voor het leveren van ergonomische keukens met uitstraling, comfort en kwaliteit.

In hoogte verstelbaar

De keukens dienen aan bepaalde, door Fokuswonen opgestelde, eisen te voldoen: een keuken moet in hoogte instelbaar zijn, een hoekopstelling hebben en aan bepaalde afmetingen voldoen. Daarnaast zijn bovenkasten en een afzuiginstallatie verplicht. Vervolgens kunnen de bewoners hun keuzepakket doorgeven zodat zij de keuken kunnen inrichten naar eigen wens. Fokuswonen organiseert hiervoor, in samenwerking met de woningcoöperatie, bewonersdagen. Bribus bespreekt tijdens deze dagen met de bewoners de kleuren, werkbladen, tegels, apparatuur, spoelbakken en mengkranen voor de toekomstige keuken.

Projecten

Inmiddels heeft Bribus voor Fokuswonen zo’n 15 keukenprojecten verzorgd, waaronder Haarlem Raaks, Helmond Parc Viverre, Uden Sint Annastraat en Zwolle Stadshagen. Tijdens het gehele traject van een project is Bribus actief betrokken. Van het eerste gesprek tot en met de oplevering. Elk project bestaat uit het ontwerpen en plaatsen van ongeveer 15 keukens. Pas als de bewoners tevreden zijn over hun keuken, dan zijn Bribus en Fokuswonen dat ook!

Meer informatie: Bribus

Speak Your Mind

*