Goed voorbereid naar de keukenadviseur

Keuken Checklist helpt bij adviesgesprek

Foto: Van Hoecke

Bij het aanschaffen van een nieuwe keuken komt u voor vele keuzes te staan. Een goede keukenadviseur neemt u uiteraard mee langs de stappen die nodig zijn om tot het gewenste keukenontwerp te komen. Maar het scheelt u en de keukenadviseur enorm veel tijd wanneer u zelf al goed nagedacht heeft over bepaalde onderwerpen. Hieronder een paar algemene tips die u op weg helpen naar een nieuwe keuken.

Wensenlijstje

Zet voordat u naar een keukenadviseur stapt uw ideeën en wensen een rij. Wordt de keuken voornamelijk gebruikt voor het zetten van koffie en het opwarmen van een pizza, of bent u een echte hobbykok? Staat u meestal alleen in de keuken of dient er een werkplek voor meerdere mensen gecreëerd te worden. Is er opslagruimte buiten de keuken voorhanden of moeten er extra voorraadkasten in de keuken komen, etc. etc.

Maten

Neem een maatschetsje van uw keukenruimte mee als u naar een keukenwinkel gaat. Denk daarbij ook aan de maten van ramen, deuren, radiatoren, etc. Voor de exacte maatvoering zal een keukenmonteur worden langsgestuurd, maar uw maatschets geeft een goede indicatie van de mogelijkheden in de ruimte.

Voorzieningen inplannen

Denk aan tijdige inplanning van bijkomende voorzieningen zoals verwarming, verlichting, wandcontactdozen, aan- en afvoer voor de vaatwasmachine en de stoomoven, etc. Het is handig om te weten waar de bestaande leidingen zitten en of deze eenvoudig te verplaatsen zijn. Als er geen stopcontacten in de achterwand of onder de bovenkastjes kunnen (omdat er bijvoorbeeld een raam zit) is het handig om enkele stopcontacten in een la te laten monteren, zodat u op die plaats toch kunt mixen of een andere keukenmachine kunt gebruiken.

Verlichtingsplan

Zorg voor een goed verlichtingsplan, waarop u aangeeft welke plaatsen u op welke manier verlicht wilt hebben. Slecht geplande verlichting doet niet alleen de uitstraling van uw keuken teniet, maar werkt ook vermoeidheid in de hand en bederft uw kookplezier!

Keuken ChecklistChecklist

Vind u het lastig om uw wensen en ideeën op papier te zetten, dan kunt u gebruik maken van de Keuken Checklist. Dit is een handig online formulier waarmee u aan de hand van vragen uw wensen ten aanzien van de keuken vorm geeft. Na het invullen kunt u het formulier aan uzelf mailen of direct naar uw keukenadviseur. De checklist vormt dan de leidraad tijdens het adviesgesprek.

Speak Your Mind

*