Hedendaagse Architectuur In Nederland

Boek: Hedendaagse architectuur in NederlandDe nieuwste ontwikkelingen in de Nederlandse woningbouw zijn radicaler dan ooit tevoren. Hierbij is de veranderende rol van de overheid cruciaal.

Dit boek biedt een selectie van Nederlandse woningbouwprojecten die het gevolg zijn van deze veranderingen in de maatschappij. Het laat zien dat complicerende factoren een stimulans kunnen zijn voor vernieuwende ontwikkelingen.

23 Projecten

Er wordt in Nederland veel zorg besteed aan woningbouwprojecten. Dit overzichtswerk toont 23 van de meest toonaangevende hedendaagse woningbouwprojecten in Nederland (gebouwd vanaf het jaar 2000). Na een korte inleiding volgen de projecten, onderverdeeld in 3 hoofdstukken: ‘woonhuizen’, ‘woonblokken’ en ‘woonwijken’. Van elk project worden de belangrijkste gegevens geven en het project wordt kort beschreven. Daarnaast worden vele kleurenfoto’s en tekeningen getoond, zodat het geheel goed inzichtelijk gemaakt wordt. Het blijft natuurlijk een algemeen overzicht van deze projecten. De nadruk ligt vooral op de foto’s, de begeleidende tekst geeft een kleine toelichting. Met adressenlijst van alle architectenbureaus.

Bestel dit boek:

Speak Your Mind

*