Het nieuwe koken in minder tijd

Siemens  iQ700 BakovenHet klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Een oven die gerechten bereidt in de helft van de tijd. Maar niets is minder waar. Tijdens de IFA 2014 introduceert Siemens de iQ700-oven waarin stoominjectie- en magnetronfunctie worden gecombineerd. Innovatieve functies zoals varioSpeed en coolStart zorgen ervoor dat de bereidingstijd van stoofschotels en diepvriesmaaltijden met wel 50 procent wordt verkort. Slimme sensoren, een zelfreinigend systeem en een geperfectioneerd ontwerp met een zwarte of witte glazen voorkant en een vernieuwde gebruikersinterface maken de Siemens iQ700 helemaal af.

Antwoord op vraag naar snelheid

Iedereen is druk en tijd om uitgebreid te koken hebben we vaak niet in onze gehaaste maatschappij. Om tegemoet te komen aan de toenemende vraag van de moderne consument naar snelheid, komt Siemens nu met de snelste oven ooit: de iQ700 met twee opties voor het versnellen van het kookproces; coolStart en varioSpeed. Een snelheidsrecord!

CoolStart-functie: rechtstreeks uit de vriezer zó klaar

De coolStart-functie verkort de bereidingstijd aanzienlijk. Waar het bereiden van een diepvriespizza u voorheen 20 minuten kostte, is de pizza nu klaar in slechts twaalf minuten, rechtsstreeks uit het vriesvak en zonder voorverwarmen van de oven.

VarioSpeed: magnetron en oven ineen

Siemens iQ700 Bakoven met warmhoudladeDankzij de nieuwe varioSpeed-functie neemt bakken en braden nog maar de helft van de tijd in beslag. Zo kan een lasagne in 20 minuten op tafel worden gezet in plaats van in de ruim 40 minuten die u gewend bent. De iQ700 biedt alle mogelijkheden voor écht professionele resultaten. De oven heeft 15 warmingsmogelijkheden, onder andere dankzij de ingebouwde magnetron en de optionele stoominjectie. Doordat de iQ700 een oven, magnetron en warmhoudlade ineen is, bespaart het apparaat daarnaast ook veel keukenruimte.

Hybride bediening

Siemens maakt bewust gebruik van een hybride bedieningssysteem, waarin het beste van de mechanische en de digitale wereld wordt gecombineerd. Een centrale draaiknop en een smal toetsenpaneel zorgen voor de gebruikelijke ‘look & feel’ van de ovenbediening. Deze wordt bij de iQ700 verder aangevuld met een hoge-resolutie TFT-kleurentouchscreen, dat duidelijke en eenvoudige aanwijzingen geeft voor het gebruik van de complexere functies. Zo kunnen gebruikers bijvoorbeeld het automatische cookControl Plus gebruiken om volautomatisch te braden of de nieuwe baksensor om volautomatisch te bakken. Ook het reinigen van de oven behoort vanaf nu tot het verleden. Met de activeClean-functie reinigt de oven zichzelf en ook het rooster hoeft niet verwijderd te worden om de telescooprails eruit te halen. Deze wordt ineen keer gereinigd, samen met de bakplaten.

Meer informatie: Siemens

Speak Your Mind

*