Inbraakbeveiliging: tips voor de vakantie

inbraakbeveiligingDe zomervakantie is een heerlijke tijd. Iedereen is vrij en trekt er lekker op uit. Nou ja, iedereen… Er is een ‘beroepsgroep’ die juist deze periode aangrijpt om extra hard te ‘werken’: het dievengilde. Geen reden om thuis te blijven, want met enkele simpele maatregelen is uw huis beter te beveiligen.

Deuren beter beveiligen

  • Simpel en discreet, maar o zo effectief: het deurslot met vingerafdrukherkenning. Naast je deur of op je deurstijl wordt een klein plaatje gemonteerd dat de vingerafdruk scant. Enkel als je vingerafdruk geregistreerd werd, krijg je toegang tot de woning.
  • De laatste noviteit is een systeem dat de deur automatisch vergrendeld via magneten, ook als je vergeet deze op slot te doen. Het systeem zorgt er dus voor dat de deur niet enkel met de dagschieter in het slot zit, want dat is niet echt veilig. Sommige systemen gaan nog een stapje verder: die sluiten de deur motorisch met een afstandsbediening.
  • Dievenklauwen aan de scharnierzijde. Dit zijn pinnen die, als de deur of het raam dicht is, in een opening in het deurkader vallen. Daardoor kan, zelfs indien de scharnieren het begeven, een deur niet langs de scharnierzijde geopend worden.
  • Het driepuntsslot. Door het slot van de deur op drie verschillende plaatsen in het deurkader te laten ‘haken’, is de inbraakweerstand van de deur veel groter. Een inbraakpoging kan zeker niet zonder het nodige lawaai, dat niet alleen de bewoners, maar ook de buren zal alarmeren.
  • Inbraakwerende glaslatten op aluminium en PVC kozijnen worden onzichtbaar aan de binnenzijde geplaatst. Dankzij hun ‘kokervorm’ bieden zij een hogere inbraakweerstand. Voor houten kozijnen bestaan deze latten uit massief hout, eveneens onzichtbaar bevestigd.
  • Een veiligheidscilinder in het slot uit gehard staal is bestand tegen doorboren. Dankzij de veiligheidsrosetplaat die rond de cilinder wordt aangebracht, krijgt een inbreker geen vat op de cilinder en kan hij die dus niet loswrikken.

Bron: Bouw & Wonen

Speak Your Mind

*