Innovatieve kraan Fern ontvangt internationale design award

Damixa Fern keukenkraanDamixa ’s gloednieuwe, eco-vriendelijke kraan Fern heeft de internationale RedDot Design Award voor innovatief design ontvangen. De nieuwe kranenserie Fern werd gelanceerd in februari 2015 en is het tastbare bewijs dat een kraan niet alleen een kraan is. Fern is een milieubewuste kraan met een stijlvol ontwerp.

Twist & Save functie

Het is de innovatieve Twist & Save functie van de kraan die de gebruiker in staat stelt om te kiezen wanneer hij water wil besparen. De functie past zich aan, aan de behoeften van de gebruiker. Deze flexibiliteit kan tot 50 % besparing op het waterverbruik opleveren – zonder verlies van comfort.

Red Dot Design Award

“Red Dot is de meest prestigieuze internationale design award, dus we zijn ongelooflijk trots dat Fern is gekozen uit de bijna 5000 andere design producten en is erkend door de jury als een ontwerp dat zowel innovatief als van hoge kwaliteit is. Het is de strategie van Damixa om elk jaar nieuwe, innovatieve producten op de markt brengen, dus dit is een belangrijke mijlpaal voor ons”, zegt Ole Sander, CEO van Östnor Denemarken, het bedrijf achter Damixa. Het winnen van de award houdt in dat de Fern kraan zal worden opgenomen in het “Red Dot 2015 Winnaars Boek” en te zien zal zijn in het Red Dot museum in Essen, Duitsland.

Damixa FernUitdagende taak

Het ontwerpen van een kraan is een uitdagende taak, want het is zowel een decoratief object als een onmisbaar instrument in ons dagelijks leven – en ook de duurzaamheidsfactor is van belang, welke kan helpen om de energie-uitdaging op te lossen door het gebruik van een nieuwe, technisch innovatieve functie om waterverbruik te verminderen en zo energie te besparen.

Het ontwerp van de Fern serie is het concept van industrieel ontwerper Steffen Schmelling:

“Als ontwerper is het een geweldige ervaring als functie en design zo mooi bij elkaar worden gebracht – en ook wordt erkend met een internationale design award. Als gedachten, ideeën, schetsen op papier en tal van try-outs worden beloond met een red dot, dan is dat het bewijs dat een product dat zo in het dagelijkse leven is opgenomen nog kan worden verrijkt met nieuwe vormen en functies.”

Meer informatie: Damixa

Speak Your Mind

*