Interieurmissers. Welke herken jij?

Je doet inspiratie op in winkels en woonbladen, maar als je er thuis mee aan de slag gaat, blijkt het resultaat toch niet zo uit te pakken als je had verwacht. Het is het net even niet. Een troost: interieurmissers overkomen de beste, hoor.

Het zit je toch niet helemaal lekker

Interieurmissers: slechtzittende bank

We kennen het allemaal. Die mooie schoenen in de etalage. Op slag verliefd. Inpakken en meenemen dus. Oh ja. En aanpassen. Mwah, ze knellen een beetje. Maar dat nemen we voor lief. Ze zijn immers zo mooi. Helaas gebeurt dit ook maar al te vaak met het kiezen van zitmeubels. Verliefd worden op een bank die net niet helemaal lekker zit. Eigenlijk weet je best wat je dan níet moet doen. Precies. Het is immers een van de belangrijkste zitmeubels in je woonkamer.

Interior Junkie_plantenhangersTrendy of snel over datum?

Trends zijn er op het gebied van kleding, maar natuurlijk ook voor het interieur. Heel leuk, want het geeft jou weer een reden om jouw interieur eens op te pimpen. Het vult je huis lekker en leegt tegelijkertijd jouw portemonnee. Maar ach, als het een keer staat dan zul je er vast heel blij mee zijn en is het de investering wel waard geweest. Of toch niet? Als je de spullen neerzet, zie je dat er iets niet klopt. Een gemacramede plantenhanger hoort echt niet in een strak design interieur hoor. Volg dus niet klakkeloos alle trends. Kijk vooral wat bij jou en jouw interieur past.

Met de rug tegen de muur

Bank tegen muur

Let er maar eens op. Bij veel mensen lijkt de bank wel aan de muur gelijmd. Niet uit ruimtegebrek, maar omdat mensen (blijkbaar) van nature graag meubels tegen de wand aan plaatsen. Nergens voor nodig. Sterker nog. Plaats de bank 20-30 cm voor de muur. Door de schaduwwerking krijg je juist een ruimtelijker effect. Of zet de bank vrij in de ruimte voor een knus hoekje. De achterkant mag ook best gezien worden hoor.

Lees verder over interieurmissers

Bron: Interieur Inspiratie

Speak Your Mind

*