Keuken met ronde vormen

Keuken met ronde kastjes
Het uitzoeken van een nieuwe keuken is een hele klus en daarbij maakt het niet uit hoe groot of hoe klein de ruimte is. Er zijn heel veel beslismomenten in het aankoopproces van een nieuwe keuken. Het gaat daarbij om kleuren, materialen, apparatuur, maar ook om vormen. Moeten de fronten strak en glad zijn of juist met een gefreesde rand? Kiest u een ronde spoelbak, een vierkante of een vierkante met ronde ‘hoeken’? En hoe wilt u dat de uitloop van de keukenkraan eruit ziet; hoekig of gebogen?

Ronde vormen voor de kleine keuken

Allemaal keuzes die u bij het uitzoeken van uw nieuwe keuken zullen worden voorgelegd. Maar wist u dat zelfs uw keukenkasten en werkblad een ronde vorm kunnen hebben? Heel praktisch in een kleine keuken die optisch veel ruimer zal ogen. Door de ronde vorm van het buitenste kastje is het mogelijk om tóch te voorzien in extra bergruimte en niet in te leveren op bewegingsvrijheid. Waar de doorgang met een gebruikelijke vierkante vorm misschien te krap zou worden, blijft deze ruim genoeg met een ronde vorm. Bovendien kunt u zich aan een ronde kast niet zo makkelijk stoten.

Keuken met ronde vormenRonde vormen voor de ruime keuken

Ook in een ruime keukenopstelling zijn ronde vormen toe te passen. Wat dacht u van een kookeiland dat aan beide zijden is afgerond? De ovale vorm geeft het eiland een zachte en vriendelijke uitstraling en ook hier zult u zich minder snel aan de hoeken stoten wanneer u de bocht te kort neemt.

Vraag uw keukenadviseur gerust eens naar de mogelijkheden van ronde vormen in uw keuken.

Meer informatie: Keukenspecialist

Speak Your Mind

*