Kraan met korte of lange uitloop

Kraan Parana

Foto: Reginox

Een kraan wordt dagelijks gemiddeld negentien keer gebruikt met een waterverbruik van ongeveer zestien liter. Een kraan wordt dus behoorlijk intensief gebruikt. Reden te meer om eens te kijken welke soorten er verkrijgbaar zijn. Wij kijken daarbij naar de uitloop.

Kraan voor keuken of badkamer

De wensen en eisen ten aanzien van een kraan verschillen per ruimte waar deze geplaatst zijn. In de keuken wordt regelmatig een grote (soep)pan of emmer gevuld, daarom hebben keukenkranen over het algemeen een langere uitloop dan sanitairkranen. Wie echter ’s ochtends wakker wordt door het hoofd onder de kraan te steken, zal ook in de badkamer een wat hogere uitloop kiezen.

Draaibaar en verstelbaar

Een uitloop mag uiteraard nooit groter zijn dan de breedte en diepte van de wasbak of spoelunit. De uitloop is meestal draaibaar en soms ook verstelbaar. In de spoelkeukens van de horeca wordt vaak gebruik gemaakt van een uittrekbare hand- of vaatdouche, maar ook in de huiselijke keuken kan deze keukenkraan van pas komen. Een dergelijke kraan vult  alle formaten pannen en vazen en bereikt eenvoudig alle hoeken van de spoelbak om deze te reinigen.

Meer informatie: Reginox

Speak Your Mind

*