Maak een ‘proefrit’ met je toekomstige keuken

Blum keukenproefrit
Er zijn maar weinig mensen die een auto kopen zonder eerst een proefrit te hebben gemaakt. Een nieuwe keuken is een vergelijkbare aankoop, dus zou het niet fijn zijn om je keukenplannen te kunnen testen? In de Blum Showroom in Zaltbommel is dit mogelijk. Blum wil namelijk dat iedereen, naast het design, ook goed nadenkt over de praktische kant van de keuken.

Keukenplannen optimaliseren

Blum, de wereldspeler op het vlak van scharnieren, ladegeleiders en klapdeurbeslag, heeft in Nederland en België een showroom ingericht waarin alles draait rond de praktische kant van de keuken. Blum verkoopt zelf geen keukens, maar wil consumenten met keukenplannen bijstaan om hun keuken te optimaliseren op vlak van ergonomie, opbergruimte en comfort. Dit doen ze aan de hand van DYNAMIC SPACE workshops.

Jarenlang keukenonderzoek

De tips van Blum zijn niet zomaar uit de lucht gegrepen, maar zijn het resultaat van diverse onderzoeken. Meer dan 350 gezinnen werden langdurig gefilmd om te zien hoe ze hun keuken gebruiken. Uit een grootschalige enquête bij mensen die hun keuken maximaal twee jaar hadden, bleek dat maar liefst 60 procent ontevreden was over de beschikbare   opbergruimte. Een ander onderzoek bracht aan het licht dat je in een goed geplande keuken 20 procent minder afstand aflegt. Al die onderzoeksresultaten vormen de basis van het DYNAMIC SPACE advies van Blum.

Ergonomie, opbergruimte en comfort

Wanneer is een keuken praktisch? Dat wordt al snel duidelijk in de praktijk, want keukens worden intensief gebruikt. Tijdens de onderzoeken van Blum naar de behoeften van keukengebruikers werden drie essentiële kenmerken van een praktische keuken ontdekt: ergonomie, opbergruimte en comfort.

Een betere ergonomie met vijf zones

Hoe deel je de keuken in zodat alles binnen handbereik ligt? Blum deelt de keuken op in vijf zones: Voorraad (Hoe groot is jouw gezin? Hoe vaak doe je boodschappen?), Opbergen (Hoeveel serviesgoed moet er in jouw keuken opgeborgen worden?), Spoelen en afval, Voorbereiden (Heb je voldoende werkbladruimte gepland staan?) en Koken en bakken. Plan deze zones in de goede positie ten opzichte van elkaar en jouw keuken is ergonomisch en praktisch ingedeeld.

Opbergruimte optimaal benutten

In een praktische keuken is voldoende opbergruimte beschikbaar. De grootte hiervan is afhankelijk van verschillende factoren zoals inkoop-gewoonten, gezinsgrootte en levensstijl. Daarnaast is het ook essentieel de beschikbare ruimte optimaal te benutten. Diverse slimme kast-oplossingen van Blum garanderen dat elke cm² in jouw keuken nuttig ingevuld wordt.

Comfort, want beweging en beweging is twee

De waarde van een keuken hangt niet alleen van de afwerkingsmaterialen af. Lades die eenvoudig en ook zwaarbeladen vederlicht openen, waarna ze geruisloos sluiten door middel van BLUMOTION. Dit geldt ook voor de klapsystemen en deuren. Kies je voor een greeploos design, dan is SERVO-DRIVE een aanrader, deze elektrische openingsondersteuning zorgt ervoor dat je lades en klapdeuren kunt openen met een duwtje van heup, knie of elleboog.

Meer informatie: Blum

Speak Your Mind

*