Milieuvriendelijk keukenblad voor dezelfde prijs

 

-Week van de Duurzaamheid –

 

Greenpanel keukenbladBij de aanschaf van een keukenblad let u natuurlijk op de prijs. Maar waarschijnlijk vindt u ook de levensduur van het blad belangrijk. Voor iedereen die zoekt naar een kwaliteitsblad dat betaalbaar is én lang mooi blijft, is er het TopLaminaat®-blad. Dat is niet voor niets het meest verkochte keukenblad in Nederland. Want dankzij de kunststof toplaag is het blad verkrijgbaar in tientallen kleuren en prints, zodat er altijd een decor is dat past bij uw smaak. Tegelijkertijd is laminaat uiterst functioneel, en kent het een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Maar wilt u voor hetzelfde geld een blad dat óók nog eens milieuvriendelijk is? Dan kiest u voor Greenpanel®.

Over Greenpanel

Greenpanel® is, net als multiplex en spaanplaat, een basismateriaal voor Toplaminaat®-bladen. Het kent dan ook alle voordelen van het Toplaminaat-blad: de functionele toplaag en het brede kleurenpalet. Maar het is vervaardigd van HDF (high density fiber board), een plaat met een hogere dichtheid dan MDF. Het binnenwerk van het blad bestaat uit een raster van HDF. Daardoor is minder volume nodig voor de productie, en wordt de CO2-uitstoot gereduceerd.

Nog meer voordelen

Omdat het materiaal lichter is dan andere dragers, is de montage van het blad gemakkelijker, wat past in het arbobeleid. Ook is het transport voordeliger en minder belastend voor het milieu. Dat Greenpanel ook nog eens bijzonder gebruiksvriendelijk én eenvoudig na te bewerken is, is mooi meegenomen.

Gepatenteerd en FSC gecertificeerd

Greenpanel® is gepatenteerd in Europa en de VS. Behalve het keurmerk FSC draagt het materiaal ook het CARB 2-certificaat. CARB staat voor ‘California Air Resource Board’, dat de formaldehyde-emissies bij houtproducten meet. De leverancier van het HDF voor Greenpanel® is op dit moment de enige producent in Europa die aan deze strenge CARB-richtlijnen voldoet.

Meer informatie: Greenpanel

 

Speak Your Mind

*