Nieuwe koelkast is goede besparing

Zuinige koelkast van Pelgrim

Foto: Pelgrim

Bewust koken, minder vaak uit eten; We nemen verschillende initiatieven om zowel geld als het milieu te besparen en om voedselverspilling te voorkomen. Pelgrim wil de consument bewust maken van de voordelen van tijdige vervanging van de koelkast. De Nederlandse fabrikant ziet het als haar verantwoordelijkheid om mensen bewust met keukenapparatuur om te laten gaan en introduceerde de GreenLife serie. Maar niet alleen bij de aanschaf, ook in het dagelijks gebruik en met de keuze voor het juiste apparaat kan veel bespaard worden.

Besparingscalculator

De besparingstips zijn ´evergreens´ die veel mensen al wel kennen, maar die in de praktijk toch nog weinig toegepast worden om zowel het milieu als kosten te sparen. Op de website van Pelgrim staat een praktische besparingscalculator om uit te rekenen hoeveel men kan besparen met een energiezuinige koelkast. Klik de gewenste koelkast aan en bereken de besparing. In de periode van 15 mei t/m 15 augustus is er 40% korting op alle inbouwkoelkasten.

Bespaartips

  • Wie zijn huidige koelkast al meer dan 8 jaar heeft, mag zeker concluderen dat de kwaliteit goed is, maar moet ook onder ogen zien dat er ruim 80 euro op jaarbasis te besparen is.
  • Dankzij de Cool & Fresh lades in de Pelgrim Greenlife modellen blijven groenten 3x langer vers en hoeven dus 3x minder snel weggegooid te worden.
  • Een Amerikaanse koelkast is mooi, maar voor één of twee personen doorgaans te groot en dus een verspilling, zowel financieel als voor het milieu.
  • Kies een koelkast die minimaal aan de A++ norm voldoet.
  • Zet de koelkast, evenals de TV en andere apparaten, bij voorkeur uit tijdens de vakantie.

Best getest

Onlangs kreeg de Pelgrim PKS5178F/PO1 het predicaat ‘Best Getest’ in de categorie inbouw koelvriescombinaties in de Consumentengids van april 2013. Het grote koelvermogen en de zeer goede temperatuurstabiliteit van de vriezer waren de doorslaggevende prestaties van dit A++ Greenlife model.

Meer informatie: Pelgrim

Speak Your Mind

*