Nul op de Meter gaat naar het buitenland

Logo nul op de meterDe Europese commissie steunt Stroomversnelling met 3,6 miljoen euro om in Frankrijk en Engeland de Nul op de Meter aanpak van de grond te krijgen. Dit maakt de vereniging achter het initiatief Stroomversnelling vandaag bekend.

Horizon 2020 stelt voor de komende drie jaar 3,6 miljoen euro beschikbaar om ook in Frankrijk en Engeland het energiegebruik in de sociale huursector aanzienlijk te reduceren. Het besluit is het resultaat van een tender die Horizon 2020, het grootste onderzoek- en innovatieprogramma van de Europese Commissie, uitschreef.

Markt stimuleren

“Stroomversnelling deed mee in een tender van Horizon 2020 om het succes van Nul op de Meter renovaties de grenzen over te brengen”, zo laat de vereniging weten. Een zogenoemde Nul op de Meter woning levert evenveel energie op als het huis en de bewoners nodig hebben.

De Europese commissie heeft zich zeer positief geuit over de aanpak van Stroomversnelling in Nederland en zou ook kansen zien voor eenzelfde aanpak in Engeland en Frankrijk. Stroomversnelling wil daar de markten stimuleren “innovatieve producten te ontwikkelen” en “de marktcondities optimaliseren voor de transitie naar Nul op de Meter”.

Lees verder bij de bron: Architectenweb

Speak Your Mind

*