Poggenpohl keuken met een verhaal

Keukeninspiratie

Foto: Poggenpohl

Keukeninspiratie kun je opdoen door een showroom te bezoeken of brochures te bekijken, maar de leukste manier van inspiratie opdoen is toch wel even binnenkijken bij mensen thuis. Hoe wonen andere mensen en welke keuzes hebben zij gemaakt bij het inrichten van hun keuken? Op de website van Poggenpohl zijn diverse verhalen te lezen van mensen die een Poggenpohl-keuken hebben gekocht voor hun huis.
Lees bijvoorbeeld het verhaal van een Noors echtpaar dat met hun tweelingzonen in een prachtig landhuis te midden van de Noorse bossen woont. Het is idyllisch gelegen. Een grote gezinskeuken maakte van meet af aan deel uit van hun plannen.

„Je moet geen slecht voedsel van lelijke borden eten.” Deze gevleugelde uitspraak noemt het gezin hun elfde gebod. Eten is voor hen belangrijk: ze zitten graag lang aan tafel en elk gezinslid is een gepassioneerd kok. Alles wordt zelf gemaakt – dat duurt weliswaar langer, maar het resultaat loont de moeite. Het palet reikt van Italiaanse, Franse en Spaanse gerechten tot aan de scherpe, Aziatische keuken. Natuurlijk komen ook de traditionele Noorse gerechten niet te kort.

Het huis ontstond in nauwe samenwerking tussen de eigenaren, de architecten, de aannemer en Poggenpohl Oslo en werd zó gebouwd dat het een weids uitzicht op het omringende landschap bood. De grote panoramavensters op het oosten en westen zijn geheel te openen, en laten daarmee quasi de buitenwereld naar binnen komen.
Belangrijk was een goede planning van de keuken, omdat de waterleidingen, electra en ventilatiekokers in een betonnen vloer kwamen te liggen. Na het drogen van het beton waren geen wijzigingen meer mogelijk.

Meer lezen over dit Noorse gezin >>

Speak Your Mind

*