SieMatic: Kunst aan het Vondelpark

Expositie SieMatic Anne van Borselen    Expositie SieMatic Anne van Borselen

De nieuwe showroom van SieMatic aan het Amsterdamse Vondelpark is geen doorsnee showroom met mogelijke keukenopstellingen. Het is veel meer een beleving van verschillende woonsferen. De keuken is opgenomen als onderdeel van drie verschillende woonstijlen: Pure, Classic en Urban. In een woon- en leefomgeving hoort ook kunst thuis en daarom is de showroom de uitermate geschikt voor het houden van exposities.

Expositie ‘MEMORY’ van Anne van Borselen

Deze zomer exposeert Anne van Borselen in de SieMatic Flagship store aan het Vondelpark. In de tentoonstelling ‘MERMORY’ zijn diverse werken van Anne van Borselen opgenomen. “Dansende schilderijen zijn het, met een snelle, emotionele, persoonlijke dynamiek” 

Anne (Soerabaja, 1937) is een nazaat van Frank van Borselen, de laatste echtgenoot van Jacoba van Beieren. Haar overgrootvader was hofschilder van koning Willem III. ‘Leuk om te weten, zo’n afkomst’, zegt Anne, maar verder koop je er niks voor.

Het schilderen zit Anne in de genen: haar – Indonesische – moeder schilderde ook. Het gebeurde regelmatig dat moeder haar midden in de nacht wekte om samen doeken te prepareren en over kunst te praten. “Ik ben op zoek naar de schoonheid in de alledaagse dingen. Als kijker ga ik helemaal op in wat ik zie. Het is een soort trance. Bewegingen, composities komen als vanzelf op doek of op papier. Het is alsof het werk zichzelf maakt. Zo vergeet ik bijna dat ik aan het werk ben.”

Expositie SieMatic Anne van Borselen   Expositie SieMatic Anne van Borselen

Kunst voor iedereen

Erik Visser, manager van SieMatic aan het Vondelpark: “In de afgelopen maanden was de SieMatic Flagship Store al het decor voor verschillende bijeenkomsten, demo’s en workshops. Zo werd hier de nieuwe Elle Eten gelanceerd, was er een press-preview van The Amsterdam Coffee Festival 2015 en stonden er drie koks centraal in de persoon van Marcel Rijsman, Andy McDonald en Ivo Prijs. Ook exposeerden bijvoorbeeld de kunstenaars Jef Bogman en Janneke Laheij. Voor iedereen die aan het Vondelpark wil komen proeven is de nieuwe expositie, van Anne van Borselen zeker een aanrader. We nodigen iedereen van harte uit om een kijkje te komen nemen.”

Gratis toegang

De expositie MEMORY is te zien bij SieMatic aan het Vondelpark, Hobbemastraat, Amsterdam. De toegang is gratis. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 10.00 – 18.00 uur, zaterdag 10.00 – 17.00 uur
en zondag van 12.00 – 17.00 uur. Parkeren kunt u het beste in Byzantium Q-Park, Tesselschadestraat 1G.

Meer informatie:

 

Speak Your Mind

*