Simowood: geen hout, geen kunststof

Simowood gevelbekledingSimowood is zogeheten bio-based plaatmateriaal. Het ziet er uit als hout, het kan gebogen, diepgetrokken en gelast worden als een thermoplastische kunststof. Toch is het plaatmateriaal samengesteld uit rijstschillen, steenzout en minerale olie. Simowood wordt geproduceerd op basis van de bewezen Resysta receptuur waarmee al meer dan 15 jaar ervaring is opgedaan in diverse andere verschijningsvormen. De (theoretische) levensduur van dit sterke plaatmateriaal bedraagt meer dan 50 jaar.

Sterk, maar zacht voor milieu

Simowood is een milieuvriendelijke plaat voor alle binnen- en buitentoepassingen waar een houtafwerking gewenst is. De bio-composiet plaat is optimaal bestand tegen de meest extreme weersinvloeden. Zon, regen, sneeuw en zout water krijgen geen vat op het duurzame materiaal. Simowood is UV resistent, absorbeert geen vocht en is zwelvrij. In geveltoepassingen is de verwerking identiek aan die van het alom bekende HPL plaatmateriaal. Simowood bezit standaard brandklasse B2 maar is op verzoek leverbaar in (IMO) klasse B1 uitvoering.

Simowood bestanddelen

 

 

Simowood is breed toepasbaar

Door de uitmuntende antislip eigenschappen, ook in natte toestand, is het materiaal tevens bijzonder geschikt voor toepassing als vloerafwerking. Simowood is toepasbaar als:

  • Simowood in de badkamerGevelbekleding en Eyecatchers;
  • Stadsmeubilair/zitobjecten voor buiten;
  • Scheepsdekken met een uitstraling als een teakdek;
  • Wellness- en andere natte ruimtes;
  • Stand- en decorbouw;
  • Speeltoestellen en pretparken;
  • Meubilair en interieurafbouw;
  • Wandbekleding en aftimmering van campers, boten en caravans.

Afmetingen

Dit plaatmateriaal wordt geleverd in de standaardafmeting L 2500 x B 1250 mm, in de plaatdiktes: 3, 4, 5, 6 en 8 mm. Naar keuze is het materiaal leverbaar in gladde of geschuurde uitvoering, in 14 standaard en 16 speciale kleuren. Na het aanbrengen van de (optionele), in 4 glans-niveau’s verkrijgbare, RFS 2K sealer kunt u rekenen op 15 jaar kleurstabiliteit. Onbehandeld in gladde uitvoering zal het materiaal op termijn iets vergrijzen.

Bron: Bouw & Wonen

Speak Your Mind

*