Terrazzo vloertegels voor retrolook

Retro is de trend, ook in de wereld van de tegels. De bekende terrazzo vloeren uit de jaren ’70 zijn weer terug van weggeweest. Nu zult u denken: “Tegels? Terrazzo is toch een gietvloer?” Dat klopt, maar zoals wel vaker gebeurt, is ook de Terrazzo vloer in een nieuw, modern jasje gestoken. Met alle voordelen van dien!

   Granito bologna    Granito Firenze

Wat is Terrazzo?

Terrazzo bestaat al enkele honderden jaren als een vloerafwerking waarbij marmerkorrels in cement of klei zijn gedrukt. Nadat de klei of het cement volledig is uitgehard wordt de vloer gepolijst en krijgt het zijn karakteristieke uitstraling. Dit materiaal is ontstaan in Italië, waar ze het gebruikten om hun terrassen te plaveien. Vandaar ook de naam Terrazzo, wat het Italiaanse woord voor ‘terras’ is. In Nederland staat Terrazzo ook wel bekend als Granito, wat een andere term is voor hetzelfde materiaal.

Terrazzo vloertegels voor retrolook

Terrazzo in tegelvorm

Het leggen van een Terrazzo vloer kost tijd, de vloer moet eerst goed drogen en uitharden en vervolgens nog gepolijst worden. Wanneer de vloer te snel droogt bestaat de kans dat er scheuren ontstaan. Het leggen van vloertegels gaat veel sneller en gemakkelijker en daarom importeert Terre d’Azur Terrazzo vloertegels uit Italië. Deze vloertegels zijn niet alleen eenvoudiger te leggen, ze zijn gezoet. Door de minimale voegen die nodig zijn bij deze vloertegels ontstaat het effect van een vloer uit één stuk.

Terrazzo vloertegels voor retrolook

Terrazo decor

Terrazzo vloertegels voor retrolookVind je Terrazzo mooi, maar mag het wel wat meer gewaagd? Kies dan een Terrazzo-tegel met decor. Er is keuze uit vijf verschillende decoren die in kleurstelling perfect passen bij de meer neutrale tegels. Dit geeft je de mogelijkheid om te mixen en matchen. Ga voor een decoratieve rand of definieer de eethoek met een ‘kleed’ van decortegels.

Voordelen Terrazzo vloertegels

 • Makkelijker, sneller leggen dan een traditionele Terrazzo vloer
 • Minimale voeg, dus voor het oog naadloos
 • Geen scheuren door te snelle droging van cement
 • Vloertegels kunnen ook op de wand, dus muur kan hetzelfde effect krijgen als de Terrazzo vloer

Meer informatie: Terre d’Azur

Comments

 1. Wat kosten Terrazzo vloertegels?

  • Voor meer informatie over terrazzo vloertegels kunt u contact opnemen met Terre d’Azur.

   Succes,
   Secretariaat Voorlichtingsburo Wonen

 2. Hallo,

  Ik vroeg me af of je de tegels zo kunt leggen dat je de naden/voegen niet meer ziet? Wat gebeurt er bv. wanneer ik een brede voeg aanhou en deze vul met het zelfde mengel als dat van de tegel en daarna alles in één keer laat slijpen.

  Of alles juist heel strak leggen en dan polijsten.

  Ik wil dus eigenlijk een vloer die eruit ziet als gegoten in één stuk.

  Gaarne uw advies.

  groet, ton haas

  • Beste Ton,

   De ouderwetse variant van de Terrazzo vloer moet na het gieten nog gepolijst worden, maar de tegels worden na het leggen alleen nog gevoegd. Weliswaar een minimale voeg, waardoor deze nagenoeg onzichtbaar is.
   Voor meer vragen verwijzen wij je graag door naar Terre d’Azur, de leverancier van deze Terrazzo tegels uit Italië.

   Met vriendelijke groet,
   Secretariaat Voorlichtingsburo Wonen

Speak Your Mind

*