Trends in keukenkranen

Week van de Keuken 2016

Keukenkraan Fern met J-uitloopDesign en functionaliteit gaat hand in hand in de keuken van de toekomst. De ontwerpers van Damixa hebben als belangrijkste uitgangspunt dat de producten die zij ontwikkelen het dagelijks leven eenvoudiger en flexibeler maken. De focus ligt op het ontwikkelen van producten met energiebesparingspotentieel zonder inlevering van functionaliteit of comfort. Een goed voorbeeld hiervan is de onlangs gelanceerde Fern-reeks die een onzichtbare “twist en save” functionaliteit biedt. Zet de top van de kraan op de energiebesparende modus en u bespaart 30% water bij gewoon gebruik, maar wanneer je veel water in korte tijd nodig hebt om een kom of een emmer te vullen, dan draai je de bovenkant en je krijgt de volle straal.

Materialen, kleuren en nieuwe technologieën

Keukenkraan A-PexDe kranen van Damixa worden ontwikkeld in nauwe samenwerking met trendwatchers en focusgroepen om ervoor te zorgen dat de producten voldoen aan de behoeften van consumenten. Dit was bijvoorbeeld het geval met de nieuwste Damixa producten – de A-Pex-serie. Het ontwerp was gemaakt met een schoonmaakgemak in het achterhoofd. Met behulp van een gewone kraan, zal druipend van het water van je vingers druipen op de wastafel dicht bij het lichaam van de kraan. De A-Pex is ontworpen om te worden bediend vanuit de top, je zet de kraan aan en uit bij de uitloop van de kraan en het water drupt van de kraan in de spoelbak of wastafel. Dat is precies wat de designers van Damixa bedoelen wanneer ze zeggen: “een zinvol ontwerp”.

Intelligente keukenkraan

Intelligentie is niet gelijk aan digitale functionaliteit. Een intelligente keukenkraan biedt een functionaliteit die namens de gebruiker denkt. Dat kan ook worden bereikt met een mechanische functie zoals de Fern Twist&Save of de A-Pex uitloop bediening. Maar als we het hebben over handsfree bediening van kranen, dan zien we dat deze erg populair zijn en veel comfort en functionaliteit bieden, met name in openbare gebouwen. Deze tendens is minder te zien in particuliere huishoudens. Toch kan de touch free kraan populair worden in privé woningen, wanneer de focus meer komt te liggen op het design. Dezelfde touch free functionaliteit lijkt zijn weg te vinden in de keuken. Mora Armatur –een zustermerk van Damixa- is bezig een nieuwe sensor kraan te onwikkelen voor de keuken. Deze kraan heeft een gecombineerde functionaliteit van zowel een handmatige hefboom en de touch free sensor voor als je handen vies zijn er je de hendel niet wilt aanraken.

Flexibel gebruik – ontworpen voor de moderne keuken

Keukenkraan Slate ProIn de moderne keuken is de gootsteen vierkant en zeer ruim en dus lastig te reinigen met een gewone kraan. Om optimaal gebruik te kunnen maken van de ruime spoelbak zou een bijpassende keukenkraan een extra functionaliteit moeten hebben om deze makkelijk te kunnen reinigen. Hier is de flexibele uitloop zeer nuttig. De gloednieuwe Pro Slate keukenkraan van Damixa heeft het concept van flexibiliteit volledig benut, niet alleen door het creëren van een gewone pull-out functie, maar door de hele uitloop van flexibiliteit te voorzien. Het zachte, zwarte materiaal voegt ook een exclusieve en stoere dimensie toe aan het aanzicht van de keuken.

Besparen is heel eenvoudig

Keukenkraan Clover GreenWie het belang inziet van energiebesparing, hoeft geen ingewikkelde veranderingen door te voeren. De nieuwe en moderne mengkranen van Damixa en Mora Armatur hebben innovatieve technieken die voor energiebesparing zorgen, tot zelfs meer dan 30% waterbesparing en nog hogere percentages bij warm water verbruik. Nieuwe mengkranen kunnen eenvoudig worden gemonteerd op de bestaande afzet. Het is de functionaliteit en de techniek die in de kraan verwerkt is, die zorgt voor de energiebesparing. De koude start is een voorbeeld van zo’n besparing. Je bespaart heel eenvoudig 30-50% van je warm waterverbruik zonder in te leveren op gemak en comfort. De Damixa Pine-serie heeft een koude start in elke kraan- en ook de Clover Green kraan die werd gelanceerd in 2015 is uitgerust met de koude start-functionaliteit.

 

Meer informatie: Damixa

Speak Your Mind

*