Twaalf tuinen

Ontwerpers en gebruikers over de hedendaagse tuin

Boek - twaalf tuinenLommerrijke verblijfstuinen, wijdse tuinen met uitzicht, strakke stadstuinen en collectieve tuinen. Dit boek zet twaalf totaal verschillende, hedendaagse tuinen naast elkaar. De ene tuin is ontworpen als een eigen plek in de omgeving, de andere als het verlengstuk van de woonkamer. Een ontwerp kan een verkleinde weergave zijn van de manier waarop de ontwerper het landschap ziet of juist het resultaat van een persoonlijke voorkeur voor bepaalde planten en materialen. Steeds is de bedoeling hetzelfde: in een tuin moet je kunnen genieten en je kunnen ontspannen.

12 TUINEN geeft met toegankelijke interviews inzicht in de opvattingen van de 12 ontwerpers, de specifieke wensen van de opdrachtgevers en de dynamiek van het ontwerpproces. Van elke tuin is een prachtige fotoserie gemaakt en een plattegrondtekening opgenomen. De interviews worden afgewisseld met essays over de functie en betekenis van de tuin in de eenentwintigste eeuw.

Met tuinontwerpen van Sven Ingvar Anderson, Dick Beijer, Bleeker en Nauta (Ank Bleeker), Wolbert van Dijk, Duotuin (Tom Mosman en Margriet Essink), Luc Engelhard, Michael van Gessel, Harro de Jong, Piet Oudolf, Veenenbos en Bosch (Harm Veenenbos), Martin Veldkamp, ZUS (Kristian Koreman en Elma van Boxel).

Speak Your Mind

*