Twist & Save in de badkamer

Damixa Fern wastafelmengkraan
Waterbesparing is een belangrijk thema waarin de kraan weer een belangrijke rol speelt, maar we willen vooral ook een kraan die praktisch is in het dagelijkse gebruik. Met dit in gedachten heeft Damixa een kraan ontworpen die het eenvoudig maakt om water te besparen en tegelijkertijd gemakkelijk is in het dagelijkse gebruik. Het resultaat is FERN, een kraan met Twist & Save functie die de gebruiker de keuze laat om een halve of hele straal te laten stromen, afhankelijk van de behoefte.

Hele of halve straal

Wanneer je kiest voor een halve straal, bijvoorbeeld bij het handen wassen of het douchen, dan verbruik je 40 tot 50% minder water dan wanneer je een hele straal laat stromen. Het verschil tussen de kraan met halve of hele straal te laten lopen is de tijdsfactor. Het heeft te maken met hoeveel water er per minuut uit de kraan stroomt. Met een halve straal verminder je het watergebruik tot zes liter per minuut. FERN is uniek omdat de kraan de gebruiker de keuze laat om een halve of hele straal te laten stromen. Het is in dit geval dus geen keuze tussen gemak en duurzaamheid, maar het beste van twee werelden.

Simpel, maar erg effectief en flexibel

De markt wordt overspoeld met waterbesparende perlators voor kranen. Wanneer het enige doel waterbesparing is, dan is een perlator een goede oplossing. De gebruiker bespaart dan water wanneer hij de kraan aanzet. Anderzijds kan men ook ondervinden dat de waterdruk onvoldoende is en dat het lang duurt om bijvoorbeeld het bad te vullen met water. Dit kan een grote ergernis zijn in het dagelijkse leven waarin alles snel en efficiënt dient te gaan. Dan is het erg praktisch als je de kraan kan omschakelen naar een volle straal. De Twist & Save functie is ook erg handig met kinderen in huis. In de Save positie hoef je je geen zorgen te maken over de hoeveelheid water die de kinderen gebruiken wanneer de kraan aan staat.

Fern wastafelkraan Fern Thermixa500 Fern wastafelkraan met zijdouche

FERN badkamerserie

FERN wordt gekarakteriseerd door een eenvoudig en modern design met het verrassende kenmerk dat u zelf de kracht van de straal kan beïnvloeden. De badkamerserie van de FERN kraan bestaat uit twee wastafelmengkranen, een wastafelmengkraan met zijdouche, bidetmengkraan, thermostatische douchemengkraan en een thermostatische bad/douchemengkraan.

Meer informatie: Damixa

Comments

 1. Beste weet U waar we lavabokraan met zijdouche kunnen kopen;Of de tussen stukken voor op een gewoon kraan de mousseur te vervangen voor de douche.https://www.amazon.com/gp/product/B0111KLHKE/ref=ox_sc_sfl_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=AFYZNN7ULQWBK

  Met vriendelijke groeten

  De Backer

  • Geachte heer De Backer,

   De Fern kraan met Twist&Save functie is van Damixa. De Lavabokraan is ons niet bekend. Hiervoor kunt u het beste contact opnemen met een sanitairspecialist bij u in de buurt.

   Mvg, Secretariaat Voorlichtingsburo Wonen

Speak Your Mind

*