Upfall shower: het nieuwe douchen

 

-Week van de Duurzaamheid –

 

Upfall showerNederland heeft een naam hoog te houden op het gebied van water beheersing. Zelfs onze koninklijke familie is betrokken bij water innovatie werken. Nederland is een land van innovators en we hebben er sinds kort een prachtige innovatie bij: De Upfall douche. Deze uitvinding van een Almeerse ondernemer zou wel eens van bijzonder grote invloed kunnen zijn op onze naam als “waterland”.

Riant douchen is de trend

De zaak van René Betgem, Badwereld is al sinds 1997 gespecialiseerd in douches en stoom douches cabines. Rond het jaar 2003 kreeg Betgem steeds meer vragen van zijn klanten naar grotere douche voorzieningen. Men wilde weelde, riant douchen, geen ketel was groot genoeg om te kunnen voldoen aan de steeds maar groter wordende vraag naar Wellness in huis. Was men eind negentiger jaren nog tevreden met een douche kop van 10cm, al snel was de standaard vraag naar douchekoppen van 20/30cm. Betgem zag dat voor de meeste woningen een dermate grote hoeveelheid water niet op te brengen was en begon vanuit zijn ervaring te zoeken naar een oplossing.

Hoe werkt de Upfall douche?

2014, ruim 10 jaar na Betgems eerste pogingen en na veel vallen en opstaan is de douche klaar. De eerste exemplaren zijn verkocht en er zijn wereldwijd patenten aangevraagd. Maar hoe werkt de douche nou eigenlijk? Natuurlijk wil Betgem niet tot in details zijn systeem prijs geven, maar wij hebben toch een redelijk duidelijk beeld gekregen van dit unieke systeem.Upfall Star

De Upfall douche heeft 2 systemen: Als je zeep of shampoo gebruik is er een goede spaar douche met keuze uit 4 standen. Bij gebruik van deze douche staat het reservoir in de bodem open en het water loopt dan weg. Na gebruik van de normale douche sluit je net als bij een bad de afvoer en drukt op de start knop. Schoon water stroomt het mooie strakke en volledig zichtbare en bereikbare (niet geheel onbelangrijk i.v.m. hygiëne) reservoir binnen waarna de pomp van zelf aanslaat. Het water gaat door een micro-filter en passeert daarna een UV lamp waarna het via de hoofddouche in een grote watermassa van 25 liter per minuut naar beneden komt over de gebruiker heen. Al die tijd wordt het water op temperatuur gehouden en wordt er 1 liter water per minuut verbruikt.

Douchen zonder schuldgevoel

Unilever kiest er voor het wereldwijde watergebruik terug te dringen door vooral de jeugd aan te leren minder lang te douchen. Je kunt er ook voor kiezen een kleine spaar handdouche te gebruiken waarbij je onder een mager straaltje staat te koukleumen in de winter. Betgems visie is anders. Beloon mensen door ze rianter dan ooit te laten douchen en beloon ze financieel. De besparing kan oplopen tot 90% per douchebeurt! Daarnaast kan men ook nog eens douchen zonder schuldgevoel en je krijgt een geweldige straal, die met een grote cv-ketel niet te behalen is.

Investeren in de toekomst

Terug verdienen, dat is een typisch Nederlands standpunt aldus Betgem. Kennelijk moet er meteen gekeken worden wat de terug verdien tijd is zodra het gaat om energie besparende maatregelen. Natuurlijk is dit voor ons Nederlanders niet vreemd, maar is dat nou echt zo belangrijk? Is het belangrijkste niet dat wij werken aan een betere wereld en zit juist daar de verdienste niet in? Is het niet investeren in de toekomst? Krijgen we niet al genoeg terug met een gezondere aarde? Riant douchen en nog eens geld terug?

Alleen even wennen

Toepassingen voor een innovatie als deze zijn er meer dan voldoende. Van woningen tot hotels, van caravans tot cruise schepen, van Nederland tot aan de verste uithoeken van deze aarde. 90% bezuinigen op water is erg veel. Als het enige dat wij daarvoor moeten doen, wennen is aan douchen met de Upfall, dan zal dat snel gebeurd zijn. Betgem noemt het niet voor niets “Het nieuwe douchen”.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op upfallshower.com. Voor vragen en meer informatie kunt u contact opnemen met info@upfallshower.com of bellen van dinsdag t/m zaterdag 036 5368988.

Speak Your Mind

*