Van bouwvallig naar bijna nieuw

Van bouwvallig naar bijna nieuwNu kopen? Nu verbouwen? Nu renoveren? Het blijft een prangende vraag voor iedereen die een eigen dak boven het hoofd wil. Het gaat om vele keuzes, stad, dorp, klein of groot, huis of appartement, molen of loft, met of zonder tuin, levendige of rustige buurt. Het kost behoorlijk wat geld, maar vastgoed is en blijft een goede bescherming tegen de geldontwaarding.

Hoe begin je

Dit boek geeft brede informatie en vele wenken om alvast goed te starten met een renovatieproject: Hoe koop je een oud pand? Waar moet je aandacht aan besteden? Op welke bepalingen moet je letten vooraleer je tot een aankoop beslist? Denk hierbij niet alleen aan een oud huisje. Er zijn tal van interessante mogelijkheden en alternatieven waar niet iedereen aan denkt. Kijk naar het ongewone.

Goede tijd

De meer dan 500 tips die de auteur geeft zijn eveneens van toepassing voor wie op zoek is naar een pand voor kantoren, een opslagplaats of een industriële ruimte. De boodschap is in elk geval dat het nu een goede tijd is om te handelen. De markt van oude woningen en oude industriepanden raakt stilaan uitgeput, de prijzen zijn redelijk en werktekort in de nieuwbouw bieden veel aannemers goede prijzen voor renovatieopdrachten.

Verken de markt

Moet je alles zelf doen? Neen. Concentreer je op het belangrijkste: de markt grondig verkennen om voor een lage prijs te kopen, veel nadenken over eenvoudige ingrepen, daarbij kleine onvolmaaktheden aanvaardend door sommige plannen niet uit te voeren, door simpele oplossingen te bedenken, en misschien ook door niet – essentiële werken naar later te verschuiven.

Met CD-ROM

Met deze rijk gevulde gids vol budgetvriendelijke ideeën, recht uit de praktijk, begin je in elk geval anders te denken over een eigentijdse loft, watertoren of de windmolen van morgen. Dit boek bevat ook een cd – rom met handige werkdocumenten.

Bestel dit boek:

 

Speak Your Mind

*