Week van de Duurzaamheid 2014

Duurzaamheid voor een beter milieu - freeimages.com

Termen die in de media steeds vaker opduiken zijn Duurzaam ondernemen en Maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het zijn termen die in Nederland vaak als synoniemen worden gebruikt voor bedrijven die bewust ondernemen. Bedrijven die bij het produceren van hun producten rekening houden met mens en milieu. En er zijn steeds meer bedrijven die zich bewust worden van het belang van duurzaam of maatschappelijk verantwoord ondernemen. Gelukkig, want duurzaamheid is de toekomst.

Duurzaam is innovatief

Het Voorlichtingsburo Wonen heeft week 49 uitgeroepen tot week van de Duurzaamheid. In deze week willen wij laten zien dat er in Nederland al veel wordt gedaan op het gebied van duurzaam of maatschappelijk verantwoord ondernemen en dat resulteert in hele innovatieve en mooie oplossingen en ontwerpen. En dat hoeft echt niet altijd heel erg duur te zijn. Sterker nog, op de langere termijn betaalt het zichzelf terug, zowel in de portemonnee als in een schoner en mooier milieu.

Duurzaamheidsprijs Wonen

Nationale Innovatie- en Duurzaamheidsprijs WonenOm bedrijven in de interieur- en afbouwbranche extra te stimuleren zich te onderscheiden op het gebied van innovatie in combinatie met duurzaamheid, is het Voorlichtingsburo Wonen in 2013 gestart met het uitreiken van de Nationale Innovatie- en Duurzaamheidsprijs Wonen. Om in aanmerking te komen voor deze prijs kunnen bedrijven zowel zichzelf als anderen voordragen. Een vakjury beoordeelt de aanmeldingen en nomineert daaruit drie bedrijven die hun duurzame bedrijf of product in de finale mogen presenteren aan branchegenoten, die vervolgens hun stem uitbrengen op het product/bedrijf dat in hun ogen de prijs verdiend.

Bosch prijswinnaar 2014

De Nationale Innovatie- en Duurzaamheidsprijs Wonen is dit jaar gewonnen door Bosch Huishoudapparaten met de bijzondere samenwerking die Bosch is aangegaan met woningbouwvereniging Eigen Haard en de organisatie Turntoo. Met het project Groen Witgoed van Bosch kunnen huurders van Eigen Haard een hypermoderne en duurzame koelkast huren voor een vaste lage prijs per maand, een bedrag dat zij ‘terugverdienen’ met hun lagere energierekening. Na afloop van de gebruiksperiode worden de apparaten teruggenomen en de grondstoffen hergebruikt voor nieuwe koelkasten waardoor er een circulaire of kringloopeconomie ontstaat.

Arte prijswinnaar 2013

Maatwerkleverancier van o.a. keukenbladen, Arte uit Helmond was in 2013 de winnaar van de eerste Nationale Innovatie- en Duurzaamheidsprijs Wonen. De prijs werd aan Arte toegekend vanwege de producten ArteEco en Modulus by Arte. ArteEco is een harde en slijtvaste composietsteen die voor 75% uit gerecyclede materialen, zoals steen, glas en porselein, bestaat. Dit materiaal wordt ook toegepast in de ontwikkeling van Modulus by Arte, systeemwanden waarmee in een zeer kort tijdsbestek een ruimte te renoveren is.

Meld een bedrijf aan voor de Nationale Innovatie- en Duurzaamheidsprijs Wonen 2015

Speak Your Mind

*