Welke elementen horen in een industrieel interieur?

Industrieel wonen is hot. Maar wat maakt een interieur nou tot een industrieel interieur? Welke elementen horen in een industrieel interieur?  

Welke elementen horen in een industrieel interieur?   Welke elementen horen in een industrieel interieur?

Functioneel

Functionaliteit is de basis van de industriële look. Alle overbodige elementen worden achterwege gelaten. Je hebt geen tussenmuren nodig om de ruimte in te delen. Wil je toch enige intimiteit creëren voor bijvoorbeeld de slaapkamer, dan doe je dat met glazen wanden en eventueel gordijnen.

Pinterest: Grote ramen

Materialen

Als je vraagt welke elementen horen in een industrieel interieur, dan is de materiaalkeuze het belangrijkste element. Echte industriële materialen zijn beton, staal, glas en hout. Deze laatste liefst wel ruw. Schuren mag, want je wilt geen splinters, maar verf of andere afwerking laat je achterwege.

Pinterest: Industriele keuken

Een industrieel interieur is ruw en onafgewerkt

Een industrieel interieur kenmerkt zich door ruwe, onafgewerkt muren en plafonds van beton en baksteen. Het stoere materiaal blijft in zicht en wordt niet weggewerkt achter stucwerk of behang. Beton wordt wel bewerkt met een transparante coating om stof tegen te gaan. Leidingen worden ook niet weggewerkt. Deze zijn functioneel (zonder waterleiding, geen water) en mogen dus gezien worden. 

Welke elementen horen in een industrieel interieur?

Kleuren voor een industrieel interieur

De kleuren in het interieur worden bepaald door de materialen die je gebruikt. Aangezien deze niet geverfd of behangen worden, zul je de originele kleuren blijven zien: beton, staal en hout. Zwart en grijs voeren de boventoon en de woning krijgt warmte door de combinatie met hout en witte elementen. Wil je toch een beetje meer kleur aanbrengen, dan kun je vergrijsde blauwe of groene tinten gebruiken als accentkleur.

Pinterest: Verlichting    Pinterest: Verlichting

Licht

Om voldoende licht binnen te krijgen, zijn de ramen groot. De kozijnen zijn van staal of aluminium. Voor de verlichting in de woning wordt gekozen voor grote, robuuste lichtbronnen. Grote metalen lampenkappen, flinke metalen spots op poten en snoeren met grote peren eraan. 

 

 

Speak Your Mind

*