Zo woont style director Odette Simons

Inspiratie doe je op door je ogen de kost te geven, goed om je heen te kijken en af en toe even lekker binnen gluren bij een ander in huis. Op het blog Interieur Inspiratie staat regelmatig iemand die de deur van zijn of haar huis open zet om de lezers te inspireren bij het inrichten van hun eigen woning. Deze keer het jaren twintig huis in Den Haag van style director Odette. Niet verwonderlijk dat zij op slag verliefd was op deze woning. Die badkamer! Het dakterras! En die waanzinnig grote woonkamer met al dat licht. Je wilt er toch meteen op bezoek?

Ondersteboven

Zo woont Odette Simons

“Het was liefde op het eerste gezicht toen ik voor het eerst dit huis binnenstapte. De inrichting van de vorige bewoners vond ik helemaal niks, maar ik voelde dat ik mijn plek van dit huis wilde maken. Ik wilde het huis geven wat het nodig had. We hebben de boel behoorlijk omgegooid door de indelingen op de verdiepingen om te draaien. We slapen beneden en op de bovenste verdieping hebben we allemaal muren doorgebroken, hierdoor hebben we nu een woonkamer met keuken van vijfenzeventig vierkante meter. Vanaf de bovenste verdieping kom je op ons dakterras. Niemand hoeft nu dus door de slaapkamer om van het uitzicht op zee en de vuurtoren te genieten.”

Wit & Clean

Zo woont Odette Simons

“Iedereen die hier binnenkomt is verbaasd over hoe licht en ruim de woonkamer is. Omdat de woonkamer helemaal boven is en je eerst een trap op moet, is dat elke keer een soort verrassing. Ik heb me natuurlijk druk bezig gehouden met de styling van het huis, maar mijn vriend hield wel een oogje in het zeil. Af en toe maakte ik een moodboard voor hem om mijn keuzes te verantwoorden. Hij vroeg zich af of het huis wel gezellig zou worden met het vele wit en grijs, maar die angst heb ik wel bij hem weg kunnen nemen. Ik krijg ook vaak te horen hoe gezellig mensen het hier vinden. Er is veel zonlicht in huis, dat zorgt voor een mooi lichtspel met alle neutrale tinten in huis. De hoge plafonds in huis vind ik ook heerlijk!” 

In de mix

Zo woont Odette Simons

“Alles in mijn huis is een mix van oud en nieuw, ik heb een eclectische stijl. Ik houd van stoere materialen zoals staal, glas en hout. Veel meubels dragen herinneringen met zich mee waardoor ik ze nooit weg zal doen. Zoals de kist die tegen mijn keuken aan staat: die is van mijn stiefoma geweest. Zij heeft hem meegenomen toen ze vanuit Indonesië naar Nederland kwam. Net als mijn kastje, dat is ook van haar geweest en al bijna honderd jaar oud. Mijn pronkstuk is mijn groene Artifort stoel, deze was paars toen ik ‘m kocht maar toen ik in dit huis ging wonen heb ik ‘m met originele Artifort stof laten bekleden in het groen. Ik wilde dit huis niet te meisjesachtig maken. Hij staat prachtig naast het bijzettafeltje dat mijn moeder voor me heeft gekocht op een rommelmarkt. Ook mijn Revolt stoel van Ahrend is bijzonder voor me. Deze heb ik gekocht van het geld dat ik van mijn oma had gekregen.”

Lees meer op: Interieur Inspiratie

Speak Your Mind

*