8 eenvoudige manieren om minder te betalen voor je energie

Er zijn veel verschillende vaste lasten die maandelijks betaald moeten worden. Vooral de energierekening is een grote kostenpost elke maand. Gemiddeld wordt hier zo’n 80 tot 150 euro per maand voor betaald (door particulieren). Bij bedrijven kan dit uiteraard nog veel hoger uitvallen. Maar er zijn 8 eenvoudige manieren om minder te betalen voor je energie. Alle tips bij elkaar kunnen een behoorlijke besparing op de maandlasten realiseren.

8 eenvoudige manieren om minder te betalen voor je energie

Tip 1

Heeft je energieleverancier een app ontwikkeld waarmee je het energieverbruik bij kunt houden? Download deze dan meteen. Hoe meer kennis over je energieverbruik, hoe doeltreffender je kunt ingrijpen. Hou je energie verbruik goed bij.

Tip 2

Voer een inhaalslag ‘besparen op energie’ uit in je huis. Loop al je lampen na. Zijn er nog gloeilampen te vinden? Vervang deze dan voor spaarlampen. Zijn je elektrische apparaten aangesloten op een contactdoos die je uit kunt drukken om sluipverbruik te voorkomen? Zo niet, schaf deze dan aan.

Tip 3

Loop al je apparaten na. Heb je elektrische apparaten staan die wel heel erg oud zijn? Grote kans dat er inmiddels een nieuwe, zuinigere versie van te koop is.

8 eenvoudige manieren om minder te betalen voor je energie

Tip 4

Stand-by is niet uit. Zoals je misschien al wel weet; elektrische apparaten die op stand-by staan verbruiken nog steeds energie. Gebruik je een apparaat niet, zet het dan uit of klik de stekkerdoos uit, zodat de apparaten geen energie meer kunnen gebruiken.

Tip 5

Hoe wordt de temperatuur in je huis geregeld? Beschik je over een slimme thermostaat? Airco? En hoe stel je je thermostaat in? Zuinig stoken is met name belangrijk in een niet goed geïsoleerd huis. Zet de verwarming overdag een graad lager dan je gewend bent en ‘s nachts op 15 graden. En wat betreft het gebruik van de airco; zet liever wat ramen open. In je app zul je snel zien hoeveel je bespaart.

Tip 6

Ben jij al energiezuinig bezig? Draai nooit meer een was zonder de trommel goed vol te doen en was op maximaal 30 graden. Is het lekker weer? Hang je was dan op een wasrek op het balkon of in de tuin. De droger gebruikt namelijk veel energie.

8 eenvoudige manieren om minder te betalen voor je energie

Tip 7

Je eten energiezuinig opwarmen doe je door op half- of laag gas te verwarmen. Je bevroren producten laat je eerst in de koelkast ontdooien en warm je op in de magnetron. Het gebruik van een magnetron kost uiteindelijk weinig energie, omdat het een stuk sneller is.

Tip 8

Ga voor de goedkoopste energie. Hoe goed je in huis ook bezig bent met besparen, als je een hoog bedrag betaalt voor je energie bespaar je alsnog niet. Check altijd in een energievergelijker of je ergens anders minder geld kwijt bent voor je energieverbruik. Kies voor een energiecontract met actietarieven en een welkomstbonus. Zo bespaar je optimaal.

Bron: Bouw & Wonen

Speak Your Mind

*